Čítanie na 3 min 27 mar 2023

Top 5 doplnkov na jar 2023

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Malé veci, veľké zmeny. Keď vstupujeme do novej sezóny, máme hlad po nových veciach. Všímame si detaily, užívame si farby a nové, inšpiratívne formy, vrátane tých, ktoré môžu vzhľad spestriť. Tu je 5 nevšedných jarných doplnkov, pri ktorých sme preskúmali najnovšie trendy na móle a výber najlepších módnych značiek.

Nová úroveň podpätkov

Jar je predovšetkým o experimentovaní, tak prečo nezačať nohami? Konkrétne s topánkami. Avantgardné, dekonštruované, prekvapivé, také sú ihličkové podpätky, ktoré premenia nejeden štýl. V centre pozornosti je opätok, lemovaný napríklad korálkami alebo metalickými prvkami. Nevšednými tvarmi inšpirovanými svetom sochárstva alebo šperku. Je to umenie!

Záhrada so šperkami

Na rozkvitnuté púčiky na stromoch si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Máme však spôsob, ako dosiahnuť, aby sa kvety vo vašom okolí objavili o niečo skôr. Šperky inšpirované prírodou vám umožnia naplno si užiť jarnú sezónu, lahodia oku a sú osviežujúcim doplnkom každého outfitu. Prsty, uši, zápästia a výstrihy zdobia motívy sedmokrásky inšpirované 90. rokmi, obrovské a trblietavé kvetinové tvary. Tajomná záhrada kvetov šperkov otvára svoje brány.

Kabelka – viva farba!

Limetkovo zelená, ružová alebo snáď oranžová? Tu neexistuje jediná správna odpoveď – pretože na farbe jednoducho záleží. Najzaujímavejšie kabelky na jar 2023 upútajú šťavnatými farbami dúhy. Milujeme stále modely, aj tie, v ktorých sú jednotlivé odtiene postavené vedľa seba pomocou škály viacerých odtieňov jednej farby. Je to zaujímavé a kreatívne. Aj keď sa rozhodnete pre tlmenejší outfit, farebná kabelka bude príjemným úvodom do odvážnejších experimentov.

Piruety v balerínkach

Baletcore – ak sledujete virálne mikrotrendy, toto slovo vám nie je cudzie. Balerínky sa na prehliadkovom móle MiuMiu objavili už v roku 2018, no trvalo ešte niekoľko sezón, kým tento trend poriadne rozkvitol. Predovšetkým vďaka generácii Z, ktorá jednoducho miluje prerábať starú estetiku a prezentovať ju novým spôsobom. Balerínky v štýle Mary Jane, alebo balerínky s výrazným remienkom, sú na jednej strane minimalistické a klasické a na druhej strane mierne nostalgické. Ich šarm, ale aj pohodlnosť im nemožno uprieť. Dokonale sa budú hodiť k minišatám alebo džínsom po členky.

Druhý život rybárskeho klobúka

Hoci by sa mohlo zdať, že éra bucket hat už skončila, zdanie môže klamať. Klobúk spojený s bláznivými 90. rokmi a rybárskymi výletmi tu s nami zostáva dlhšie – a to je dobrá príležitosť vyskúšať a obľúbiť si ho. Nevyhnutná súčasť každej dovolenky, túto jar nadobúda prekvapivé podoby. Ostrá bavlna s potlačou, džínsovina a mančester, háčkované vrkoče, prešívanie, a v neposlednom rade kontrastná čipka a tyl, ktorý zdobí prekrývajúci sa okraj… Je z čoho vyberať!

Prečítajte si ďalší článok