Čítanie na 3 min 14 mar 2024

Jarná módna inšpirácia od kolekcie Sisterhood Treasure

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Jar je čas zmien, vrátane tých vo vašom šatníku. Hľadáte nové vzory, farby a materiály, ktoré vám dodajú sebavedomie a osviežia váš štýl? Pozrite sa na jarné inšpirácie na rok 2024 od značky Answear.LAB.

Marec je ideálnym časom na dokončenie vášho jarného vzhľadu. Teplejšie, slnečné dni vás motivujú meniť individuálne prvky svojho šatníka a hľadať outfit, ktorý sa hodí k vášmu osobnému štýlu a súčasným trendom. S novou špeciálnou kolekciou Sisterhood Treasure od značky Answear.LAB vytvoríte dokonalý outfit pre jar.

Sila v obliekaní

Trend, ktorý ovládol svet módy v roku 2023 a v roku 2024 pokračuje, je power obliekanie. Ide o štýl, ktorý pochádza z mužského šatníka a je spojený s konzervatívnymi kúskami oblečenia. Najčastejšie zahŕňa široké ramenné saká, obleky, midi sukne a košele. Farbami dress kódu sú dominované tlmené farby, pričom čierna, námornícka modrá, sivá a biela prevládajú.

Úlohou power obliekania je podpora sebavedomia a sebaistoty žien. Tento štýl vyhovie požiadavkám každého, kto chce svoje oblečenie vnímať ako zdroj vnútornej sily. Noste dobre padnúci oblek, skombinujte oversized sako s elegantnými nohavicami so širokými nohavicami alebo si vyberte maxi šaty, ktoré sú prispôsobené vašej postave a zvýrazňujú vaše prednosti. Power obliekanie je štýl, ktorý sa prejavuje aj v kvalitných materiáloch oblečenia. V látkach ako bavlna, hodváb, koža alebo viskóza sa budete cítiť silné a sebavedomé.

Inšpirácie na jar 2024: Tlmené béžové a energické červené

Na módnem poli pre nadchádzajúcu sezónu sú pravé jarné inšpirácie. Energetická červená je pevne v kurze, ako štýlový prvok aj vo všetkých vzhľadoch. „Celé červené“ tvorby sa objavujú na prehliadkových mólach, ale tiež sú ochotne nosené celebritami a milovníkmi módy. Ak chcete kráčať v ich stopách, vyberte si štýl v jednom odtieni červenej a buďte konzistentní. Jednofarebný vzhľad môžete zlomiť pridaním ultra-módnych béžových doplnkov, ako sú klasické topánky na opätku alebo kabelka.

Červená má rada spoločnosť základov. Intenzívny červený kúsok oblečenia – sveter, topánky, nohavice alebo sukňa – kombinujte s tlmenými farbami na jar. Silné farby vyzerajú skvele s vyššie uvedeným béžovým odtieňom, ale aj si špinavou bielou alebo ekrovou. Zmiešajte výraznú červenú s tlmenými farbami a určite vyniknete z davu.

Moderný minimalizmus

Po rokoch triumfov módnych trendov dáva Y2K móda miesto modernému minimalizmu. Inšpirácie na jar sú preto čisté línie a neformálne strihy, v ktorých bude silueta vyzerať elegantne, no zároveň ležérne. Príkladom takéhoto strihu sú nohavice s vysokým pásom a dĺžkou až po koniec opätkov. K tomuto dobre padne jednoduchý top – crop top, tielko, klasické bielo-čierne tričko a farebne zladená košeľa.

Minimalizmus vyniká klasickými strihmi, preto do svojich jarných inšpirácií určite pridajte oversized sako v bielom, béžovom alebo čiernom tóne. Keď už sme pri jednoduchých formách, nemožno zabudnúť na šaty. Dva štýly budú tento rok najmódnejšie: krátke mini a priliehavá maxi. Obidva kúsky by mali mať ľahkú štruktúru, priliehavosť na telo a elastickosť.

Inšpirácia na jar 2024: Módne doplnky

Na jar je vo vzduchu naozaj skutočná revolúcia. Balerínky sa vracajú do módy, najmä retro modely v štýle Mary Jane, ktoré kombinujú pohodlie a eleganciu. Okrem toho sú štýlové, univerzálne a dostatočne elegantné na to, aby sa dali nosiť na mnohých rôznych príležitostiach. Lesklé lakované balerínky s opätkom sú zaujímavou voľbou. Zjemňujú siluetu a pridávajú štýlový nádych ľahkosti. Tieto topánky sú nevyhnutnou voľbou pre každého milovníka najnovších módnych trendov.

Nové jarné inšpirácie možno nájsť aj v šperkoch. Jeden z najmódnejších modelov pre nadchádzajúcu sezónu budú tie vyrobené z kombinácie zlata a striebra. Sú dokonalým doplnkom k pokojným, stíšeným outfitom. Na jar budú tróniť surové, industriálne reťaze – kľúčové prvky v dizajne náhrdelníkov, náramkov, ale aj náušníc. V módnych šperkoch budeme hľadať motívy odkazujúce na prírodu. Modely zdobené vzormi, ktoré podporujú flóru a faunu, a tie s prírodnými kameňmi, budú žiadané.

Prečítajte si ďalší článok