Čítanie na 3 min 19 feb 2020

JARNÉ A LETNÉ TRENDY PRIAMO Z MÓDNEHO MILÁNA

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Kultový Fashion Week v Miláne už predviedol najvyššiu módnu hru. Ale ešte predtým ako sa necháte vtiahnuť do deja prehliadok dizajnérov pre sezónu AW 2020, nenechajte si ujsť jarné tohtoročné vychytávky priamo z mesta módy a dizajnu.

Vibrácie 70. rokov

Ak ste fanúšikom retra, jar vás iste poteší nonšalantnosťou, bezstarostnosťou a radosťou detí kvetov. Sedemdesiate roky talianskych modelov sú predovšetkým estetikou éry hippies: kučery, dlhé šaty a sukne, zvonové nohavice, krátke topy odhaľujúce plecia a bláznivé etnické potlače, ktoré okrem iných brandov dáva do popredia aj Etro. Na druhej strane Alberta Ferretti a Fendi navrhujú štýly odkazujúce na klasiku 70. rokov, v ktorej hlavnú úlohu hrajú manšestrové bundy, blúzky a elegantné krátke nohavice.

JACQUELINE DE YONG / DIESEL / PINKO / ANSWEAR  / POLO RALPH LAUREN

Farebná koža

Kožené odevy sú v tejto sezóne jedným z najhorúcejších trendov. Talianski návrhári sa rozhodli trochu sa vyblázniť, a namiesto tradičnej čiernej kože si vybrali farebné textúry. Kožené šaty v mentolovej farbe, červené kožené sukne, tyrkysové Ramones alebo nohavice z olivovej kože, sú len niektoré z našich jarných inšpirácií pre vás.

VERO MODA / ANSWEAR / ANSWEAR / GUESS JEANS / MORGAN

Vysoký lesk

Lesk sa na módnej scéne bude ešte nejaký ten čas vyhrievať. V kolekcii Armani dominujú flitre, trblietky ale aj metalické textúry, ktoré môžete objaviť na všetkom : na perfektných jarných šatách, blúzkach, sukniach, a dokonca aj na dámskych kostýmoch (nehovoriac o doplnkoch – metalické sandále a tenisky dokonale doplnia glamour štýl).

GUESS JEANS / GUESS JEANS / BALDOWSKI / PATRIZIA PEPE / SILVIAN HEACH

Trópy

Ak sa Jennifer Lopez objaví na móle Versace v krátkych exotických šatách, je to znak toho, že v sezóne budú dominovať tropické vzory. Prinajmenšom to naznačujú aj dizajnéri, ktorí obrými listami, farebnými kvetmi a vzormi z džungle pokryli jemné šaty, dámske obleky aj košele v havajskom štýle. Myslite na tento štýl, keď si budete dolaďovať aktuálne novinky vášho jarného a letného šatníka.

GUESS JEANS / GUESS JEANS / DESIGUAL  / MORGAN / VANS

Trochu modrej

Keďže Classic Blue bola vyhlásená za farbu roku, nemohla chýbať ani v ponuke talianskych módnych domov. Okrem klasickej modrej, sa oplatí upriamiť pozornosť aj na jej iné odtiene, pretože všetko, čo je modré alebo tyrkysové, je cool. Armani preferuje romantickú modrú, zatiaľ čo Marni, Moschino a Gucci propagujú intenzívnu až neónovú modrú, ktorá krásne ladí so žltou alebo rovnako módnou, oranžovou farbou.

GUESS JEANS / KARL LAGERFELD / MISS SIXTY / PINKO / TWINSET

Prečítajte si ďalší článok