Čítanie na 3 min 08 apr 2020

JARNÉ TRENDY 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Pastelové farby prinášajú radosť

V prichádzajúcej sezóne sa jemné svieže pastely opäť vracajú. Tentokrát, ale v úplne novom stvárnení. Zabudnite na ich sladké vyznenie, pretože tie najmódnejšie farby pripomínajú vyblednuté neónové svetlá, z ktorých vyžaruje chladná žiara. Skôr ich možno porovnať s ovocnou zmrzlinou. Citrón, pistácie, mäta alebo ruža budú vyzerať chutne nielen v kornútku, ale aj na vašich stylingoch. Odporúčame kombinovať niekoľko odtieňov tón v tóne ako súčasť jedného outfitu alebo ich spojiť s klasickou bielou farbou.

PATRIZIA PEPE / MANGO / VILA / MANGO / ANSWEAR

Bodky, bodky, bodky

Ak sa zmienime o najmódnejšej potlači pre jar, nepochybne to budú – bodky. Dizajnéri ich po niekoľkých sezónach znovu prizvali a umiestnili všade. Veľké aj malé  nájdete na šatách, korzetových topoch, košeliach, sukniach, ale i na doplnkoch, či už sú to šatky, topánky, kabelky. V tejto súvislosti dominujú tradičné kombinácie čiernej aj bielej, môžete však nájsť aj pestrý mix, napríklad bodky na farebnom pozadí alebo miš – maš v rôznych odtieňoch a veľkostiach.

ANSWEAR / MANGO / MANGO / HAILY´S / RED VALENTINO

Kvety v novom prostredí

Samozrejme, nemôžeme zabudnúť na kvety. Tohto roku unikli zo svojej štandardnej formy, a objavili sa spôsobom, akoby ste pomyselne vyliali rôzne farby  na látky, ale tiež aj v kombinácii s ľudovými motívmi. Kvetinové vzory sa podobajú vzorom tapiet – hoci sú trochu staromódne, oslňujú nádherou a dodávajú celkovému vzhľadu príjemnú nostalgickú atmosféru. Takéto výrazné kúsky sa oplatí kombinovať už len s jednoduchými prvkami: klasické džínsy, biele tričko alebo hladké doplnky.

PINKO / MEDICINE / SCOTCH & SODA / RED VALENTINO / DESIGUAL

Ukázať spodné prádlo

Nové ročné obdobie, prichádza s novými inšpiráciami. Na jar roku 2020  bola táto česť udelená spodnej bielizni. Saténový top, čipkovaná kombinéza s tenkými ramienkami alebo spodnička, už nie sú skryté pred zvedavými očami. Práve naopak. Necháme ich krehkosť vyznieť a zaobchádzame s nimi ako s normálnym kusom oblečenia. Svoje uplatnenie nájdu v kombinácii so sakom, kardiganom a s džínsami. Okrem čipky, tenkých ramienok a iných typicky spodných bielizňových prvkov je dôležitý aj materiál. Lesklý satén sa objavuje aj v denných, úplne neformálnych štýloch. Napríklad môžete kombinovať saténové šaty, pokojne aj s teniskami, pričom týmto neštandardným vzhľadom, nespôsobíte žiadne  módne faux-pas.

ETAM / ANSWEAR / OW INTIMATES / PINKO / MANGO

Prečítajte si ďalší článok