Čítanie na 3 min 20 apr 2020

TRENDY TOPÁNOČKY NA JAR 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

V tejto sezóne na vás čaká skutočné topánkové šialenstvo! Nezáleží na tom, či dávate prednosť ihličkám alebo pohodlným tichošlapkám – to čo vám predstavíme, nemôžete ignorovať. Vstúpte s nami do sveta topánok, a zoznámte sa s módnou obuvou na jar 2020!

Prehliadky popredných dizajnérov potvrdili naše presvedčenie, že tohtoročné jarné  vychytávky pre vaše nôžky budú čerpať inšpirácie z minulých desaťročí. Preto na mnohých modeloch objavíte sofistikovanosť a až hodinársku precíznosť. Každá z vás si nájde niečo pre seba: od hranatých špičiek až po pohodlné platformy či modely pre prvé horúce dni. Minimalistky, dámy extravagantné, obhájkyne ekológie, ale aj pôvabu a ležérneho štýlu –  trendy obuvi pre jar 2020 uspokoja každú ženu.

Štvorcová špička

Kruh sa opäť uzatvára, a módny kolotoč je tohoto dôkazom! Koncom deväťdesiatych rokov a začiatkom nového milénia boli hranaté špičky topkou – ich trendsetterkou bola Carrie Bradshaw, zo seriálu Sex v meste! A dnes môžeme opäť obdivovať túto ikonu štýlu. Štvorcová špička vyzerá najlepšie na sandálkoch a na vysokých podpätkoch, navyše sú to tieto dva tipy obuvi, najžiadanejšími. Topánky so zrezanou špičkou propagujú najväčšie značky, vrátane Givenchy alebo Bottega Veneta. Prekvapujú svojou geometriou a minimalizmom, buďte však pri voľbe opatrné, pretože môžu opticky nohy skrátiť.

VAGABOND / PUBLIC DESIRE / STEVE MADDEN / ANSWEAR / GUESS JEANS

Biela je ešte bielejšia

Niekoľko sezón dozadu nás tešili biele topánky. A dnes opäť, vďaka značkám Balenciaga a Dior prežívame „Déjá vu“. Absolútnym víťazom  na jar 2020 sa stávajú biele tenisky, ktoré s ľahkosťou vezmite k vzdušným šatám alebo k džínsovým kraťasom. Na druhej strane budú snehobiele ihličky, mokasíny a sandále efektnejšie pri oficiálnejších stylingoch, ktorými získate jarnú sviežosť a predvediete publiku svoj vkus.

NIKE / MANGO / GUESS JEANS / KARL LAGERFELD / KARL LAGERFELD

Pletené trendy

Ako súčasť ekologického trendu a lobingu za prírodné materiály sa pletené vzory tešia veľkej obľube. Menšie a väčšie tkané prelamované textúry zdobia flip flopy, sandále i baleríny. Prevládajú prírodné béžové odtiene a efektné intenzívne farby. Pletené topánky, hoci ich preferujeme počas prázdnin môžete pokojne obuť aj teraz. Vynikajú v spoločnosti bielych šiat, džínsov alebo voľných košieľ.

INUIKII / LOVE MOSCHINO / ANSWEAR / ALDO / STEVE MADDEN

Platformy

Šialenstvo  90. rokov pokračuje. Ak sa nebojíte výšok, stavte na platformy. Módne topánky pre jar 2020 sa musia vyznačovať mohutnými, vysokými podrážkami ( aj 15 centimetrovými!). Hitom sú flip – flopy a sandále, ktoré sa objavujú v pastelových farbách alebo sú zdobené šperkovými prvkami, na vyznenie kontrastu. Platforma sa objavila aj medzi teniskami, espadrilkami, teniskami a dokonca aj elegantnými mokasínami. Chcete niečo viac? Stavte na harmonické duo; platforma a opätok – inšpirácia z hudobných videí Davida Bowieho. Takéto sandále krásne zúžia členky a predĺžia vaše dolné končatiny.

FILA / FILA / TOMMY JEANS / PATRIZIA PEPE / GUESS JEANS

Remienkové

Už sme sa zmienili o Carrie Bradshaw – rok 2020 bude poznačený práve jej nezabudnuteľnými inšpiráciami. Hranaté sandálky nie sú jedinou novinkou v jarnej sezóne, pretože tie sa o vašu pozornosť pobijú s  topánkami „zaväzovačkami“.  Remienkové sandálky pôsobia zmyselne a v minimalistickej verzii zodpovedajú mnohým štýlom. Nečakajte až do leta, noste ich hneď, ešte dnes – s chino nohavicami, saténovými sukňami alebo maxi šatami.

VAGABOND / MANGO / CALL IT SPRING / CALL IT SPRING / KARL LAGERFELD

Prečítajte si ďalší článok