Čítanie na 3 min 26 apr 2023

„Learn to rest” by Answear.LAB. Umenie oddychu

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Nič nám nedáva viac sily ako regenerácia, ktorá by bez chvíľky oddychu nebola možná. Jar je ideálna na realizáciu tohto plánu. Naučte sa oddychovať – povzbudzuje Answear.LAB vytvorením kolekcie plnej relaxačných farieb a pohodlných strihov.

Žijeme svoj život na úteku. Viac termínov, viac úloh, viac výziev… Každý z nás má niečo urgentné, na čo niekedy jednoducho nie je čas. Mnohí z nás sa snažia o dokonalosť, chcú urobiť niečo výnimočné, splniť si svoje sny, dobyť svet. Dosiahnutie týchto cieľov si vyžaduje prácu, vytrvalosť, cieľavedomosť, ale aj odpočinok, ktorý nám poskytuje rovnováhu v našich životoch. Odpočinok nie je znakom rezignácie alebo lenivosti, ale vyjadrením starostlivosti o seba, o duševný a fyzický stav, je to potrebné na to, aby ste neskôr vstali a išli za svojím.

„Ak ste unavení, naučte sa odpočívať, nie prestať“
Banksy

Banksyho nápad sa stal inšpiráciou pre novú kolekciu Answear.LAB. Odpočinok, harmónia, starostlivosť o seba – kolekcia ,,Learn to rest“ nám pripomína tieto jednoduché slová, ale niekedy zabudnuté v zhone každodenného života, pravdy.

Umenie odpočinku

Na fotografiách, ktoré sprevádzajú kolekciu „Learn to rest“, sa modely predstavujú na pozadí abstraktných obrazov a starožitných sôch. Je to metafora pre odpočinok, ktorý je v dnešnej dobe skutočným umením. Trochu zabudnuté a okusované zubom času, ako starožitné sochy zobrazené na fotografiách. Mierne abstraktné, pretože vo svetle modernej posadnutosti produktivitou zabúdame na dôležitosť chvíle odpočinku, ktorý umožňuje regeneráciu a dáva silu konať.

Learn to rest

Oblečenie v kolekcii „Learn to rest“ je rovnako pohodlné, ako keby ste boli doma a štýlové, akoby ste boli kdekoľvek inde. Je založené na prírodných materiáloch, ako je ľan, hodváb a bavlna a na ležérnych strihoch. Široké nohavice a vzdušné košele, jednoduché šaty, ktoré sú kombinované a ľahkými prehozmy.

Nová kolekcia od Answear.LAB je udržiavaná v upokojujúcich a relaxačných farbách kobaltovej modrej, námorníckej modrej, bielej a béžovej. Okrem strihov v jednotných odtieňoch kapsula obsahuje aj kontrastné akcenty v energizujúcom limetkovom odtieni, maliarske vzory a motívy kravatových farieb. Nechýbajú ani návrhy na pracovné odevy – medzi nimi aj béžový oblek so šortkami.

Vzhľad dopĺňajú pohodlné topánky s robustnou podrážkou a doplnky, ako sú opasky s ozdobnými prackami a šperky, s masívnymi striebornými retiazkami a náramkami.

Prečítajte si ďalší článok