Čítanie na 6 min 17 mar 2023

MDŽ v znamení SISTERHOOD!

Autor: Michaela
Čítanie na 6 minúty

Spojenie žien, krásnej energie, úžasného večera a novej SISTERHOOD kolekcie od Answear.LAB. Dňa 08. 03. 2023 v priestore Kubis the Nook nemohol byť lepšie strávený ako v spoločnosti inšpiratívnych žien, v obklopení šmrncovných módnych kúskov.

 

Answear.sk je módny eshop, ktorý má pod sebou viac ako 500 značiek, medzi nimi aj vlastnú značku Answear.LAB. „Táto značka je špecifická tým, že okrem iného aj pripravuje kampane pre ženy. Tento rok sme začali kampaňou SISTERHOOD a ja osobne si myslím, že je veľmi dôležité, aby sme sa ako ženy podporovali, povzbudzovali a motivovali v našich snoch, túžbach a už aj to, že ste tu dnes dokazuje to, že sa nejedná o žiaden mýtus, ale že SISTERHOOD naozaj existuje,“ povedala Michaela Garaiová, marketingová špecialistka Answear.sk.

 

Silu pokrvného puta pretaveného v úspešné podnikanie prezentovali úspešné, silné a akčné ženy, ktoré sa s nami podelili o tajomstvá z ich pracovného, ale aj osobného života.

Alena Heribanová a jej dcéra Babsy Jagušák

Alena Heribanová sa stala v novembri celoslovenská predsedníčka Živeny, čo je najstarší spolok žien na Slovensku od roku 1869. Jej dcéru Babsy aktuálne najviac vystihuje slovo „mama“, avšak poznáme ju aj ako moderátorku, módnu redaktorku, slow fashion aktivistku, či influencerku. Celý rozhovor nájdete tu.

Natália Selveková – zakladateľka ENVY Kliniky estetickej medicíny s dcérou Niky

Krásu beauty podnikania objavila aj Natália Selveková z ENVY Kliniky, ktorá od malička do neho zasväcovala aj svoju dcéru Nikolku. „Na maminej práci sa mi najviac sa mi páči, keď vidím, ako ju to baví. Od malička som videla, ako nosila domov produkty, skúšala novinky, v práci som videla protypy, tešila sa z nových vecí,“ hovorí dcéra Nikolka. „Myslím, že Nikolka má v pamäti niekoľko situácii, kedy som si doma vyrábala „minilabák“, spolu sme robili prvé návrhy etikiet a skúšali sme to lepiť,“ s úsmevom spomína Natália Selveková.

Rozhodnutie rozbehnúť vlastnú kozmetickú značku

„Prvotný impulz nebol estetický či kozmetický. Bolo to v čase, keď som študovala v Kanade a dostala som angínu. Musela som vyhľadať lekára a prvýkrát vo svojom živote som sa dostala do súkromného zdravotníckeho zariadenia a bola som z toho milo prekvapená. Krásne prostredie, fantastický personál, ktorý mal na mňa čas, venoval sa mi, nečakala som v lekárni s množstvom ľudí. Veľmi ma to ovplyvnilo a s touto myšlienkou som sa pohrávala. Vravela som si, že by bolo fajn mať podobný koncept aj na Slovensku… Musím povedať, že dnes ma najviac baví vývoj, produkty a celková symbióza, ktorú vieme zákazníkovi poskytnúť,“ dodáva s hrdosťou v hlase Natália z ENVY Kliniky.

Podnikateľky Balážové mama a dcéra, zakladateľky firmy Softello

Na začiatku značky Softello stálo narodenie vnúčika Janky Balážovej. „Dcéra za mnou prišla urobiť niečo pre bábätko, niečo, čo bude originálne, čo sa bežne v obchode nedá kúpiť a zároveň to ostane ako spomienka,“ opisuje začiatky Janka Balážová. „Nemohla som povedať „nie“. Hoci moje kreatívne začiatky boli už na strednej škole, ale následne som sa tomu nevenovala. Ako mamina na materskej, som chcela dať deťom to najlepšie čo človek môže. Kreativita vo mne stále driemala, veľa som deťom šila. Tešili sa, že majú iné ako ostatní,“ uvažuje nahlas o prvotinách svojej tvorby Janka Balážová.

 

Myslím si, že čas, ktorý môžeme aj vďaka podnikaniu spolu tráviť, je nenahraditeľný. Každá sme samostatná, čas je veľkou pridanou hodnotou, ktorá nás spája a utužuje naše vzťahy,“ dodáva Janka.

Sestry Barbora Priehodová a Slávka Chlebová zakladateľky Sestrice

Sestry Barbora Priehodová a Slávka Chlebová sú zakladeľkami značky Sestrice, značky, ktorá vyrába ergonomické nosiče a šatky na nosenie detí. Každá robí to, čo jej ide lepšie. Barborka má na starosti výrobnú časť, skladové zásobovanie, aby bolo vždy všetko potrebné. Slávka je v pozícii „Happiness managera“, stará sa o komunikáciu, o sociálne siete, fotí produktové fotky.

Myslíme nielen na seba

Účastníčky eventu čakalo aj chutné občerstvenie a tombola, ktorej výťažok putoval akčnej žene Stanke Polákovej, ktorej manžel bojuje so zákernou rakovinou. „Som veľmi vďačná akčným ženám, že sa rozhodli mi takto pomôcť. Nikdy predtým som si neuvedomila veľkú silu a súdržnosť žien. Som skutočne rada, že môžem byť ich súčasťou a verím, že každej žene, ktorá pomáha a jej srdce je otvorené aj pre iných, sa to raz v dobrom niekde vráti. Ďakujem všetkým, čo mi pomohli nielen finančne, ale aj slovkom povzbudenia,“ hovorí Stanka.

Silné dojmy z eventu

„Nakoľko nemám sestry, Sisterhood pre mňa znamená spojenie s najlepšími kamarátkami ktoré beriem ako moje sestry. Sú to moje rodiny a naozaj držíme spolu,“ hovorí Adrianna Nagy Finta, poradkyňa osobného a business z Yurkov Štýl Slovensko. Kolekciu Answear.LAB vníma ako sviežu, mladistvú, nadväzujúcu na aktuálne trendy. Vidieť to bolo hlavne pri používaní jednotlivých materiálov (napríklad striebristé jeansy). „Kolekciu vnímam ako silne optimistickú. Veľmi inšpirujúce a silne žensky pôsobiace boli pre mňa so spíkeriek dvojica Alena Heribanová s dcérou,“ dodáva Adrianna.

„Sisterhood pre mňa znamená ženské prepojenie, spojenie, niečo ako také sesterstvo, návrat k ženám. Cítim to už aj po minulé roky, ako sú ženy súdržné, keď spolu zdieľajú. Čo sa týka novej kolekcie Answear.LAB, veľmi sa mi páčila módnosť a šmrcová kolekcia, ktorá bola aj v pozadí na modelkách, ale obdivovala som aj kúsky na vešiaku. Priznám sa, že hneď som si aj objednala.

„Podpora, porozumenie, inšpirácia, vzácna spätná väzba – to mi napadne pod pojmom sisterhood. V novej kolekcii ma zaujala fuchsiová farba, je sýta, plná života. Kombinovateľná na biznis aj na voľný čas. Oceňujem aj opätovné vrátenie farby magenta do šatníka,“ hovorí advokátka Zuzana Moravčíková zo spoločnosti ZMK Legal.

 

„Sisterhood pre mňa znamená: ženská energia, spojenie, podpora. Nová kolekcia bola pre mňa inšpiráciou. Pripomenula mi, aké farby ostali dlhšie zabudnuté v mojom šatníku. Osobne veľmi fandím tvorbe takýchto ženských stretnutí. Sama organizujem malé stretnutia v ženskom kruhu. Myslím si, že takýchto stretnutí je v dnešnej dobe treba čo najviac,“ povedala koučka Lenka Siklienková.

Zdroj:  https://akcnezeny.sk/sesterstvo-v-znameni-kolekcie-answear/

Prečítajte si ďalší článok