Čítanie na 3 min 19 feb 2024

Milujte sami seba na Valentína (a nie len v tento deň) s Answear.LAB

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Valentín je oslavou lásky, ale nie len tej, ktorú zdieľate so svojou drahou polovičkou. Najdôležitejší vzťah v živote je ten, ktorý si vytvoríte so sebou samými. Môžete považovať sviatok milencov za príležitosť rozvíjať sebalásku.

Sebaláska, cesta k šťastiu

Milovaním samých seba sa stávate svojím vlastným najlepším priateľom. Rešpektujete sa, svoj čas, svoje možnosti. Rozumiete sami sebe a poskytujete si podporu, keď ju potrebujete. Cesta k sebaláske nie je vždy ľahká, ale vedie k úplnému šťastiu a pocitu naplnenia.

Sebalásku môžete budovať rôznymi spôsobmi – hovorením o sebe pozitívne, odpúšťaním chýb a stanovením zdravých hraníc vo vzťahoch. Učenie sa pozerať na seba jemným spôsobom vám umožní obklopovať sa sebaláskou.

Keď milujete samých seba, nebudete sa sústrediť na to, čo vám chýba, ale na to, čo už máte. Budete si vážiť aj najmenšie veci a byť za ne vďační. Odpustíte si svoje kroky, pretože na ne máte nárok. Prestanete sa zamýšľať nad chybami a ľutovať ich. Stanete sa svojím vlastným citlivým sprievodcom, vedomým svojej vlastnej hodnoty.

Každý moment je vhodný na oslavu sebalásky. Nadchádzajúci Valentín je jedným z nich. Môžete si vážiť sami seba tým, že strávite cenný čas sami a počúvate svoje potreby.

Cíťte sa skvele vo svojom tele

Chýba vám na dennom základe čas venovať sa sebe? Môžete to urobiť na Valentína. Počúvajte svoje telo. Uvoľnite sa v tichom, útulnom prostredí, zapáľte sviečku, zavrite oči a pokúste sa identifikovať svoje potreby. Venovanie chvíľku na sústredenie vám nielen pomôže porozumieť, ako sa o seba starať, ale aj oceniť svoje telo a zlepšiť svoju náladu.

Skvelou alternatívou k meditácii je domáca spa terapia. Uvoľnite sa vo vlastnej spoločnosti pri dlhom, obohacujúcom kúpeli. Neskôr si oblečte pohodlnú pyžamovú súpravu, zabalte sa do trochy luxusu. Vezmite si knihu, posaďte sa na pohodlnú pohovku a strávte čas sami, mimo každodenných starostí.

Zažite rande na Valentína

Sviečky, romantický film, večerná prechádzka na malebnom mieste – tieto veci môžete robiť aj sami. Rande sám so sebou sa v posledných rokoch stáva čoraz populárnejším. Strávenie času sami na Valentína už nie je spojené so smutnými večermi strávenými pred televízorom. Je to obdobie roka, kedy môžeme úplne oslavovať sebalásku.

Skvelým nápadom, ako prejaviť si vzájomnú náklonnosť, je pripraviť večeru. Naplánujte si menu z vašich najobľúbenejších jedál. Dbajte aj na atmosféru. Pripravte stôl s elegantným riadom, zapáľte sviečky, pustite si hudbu a pochutnajte si na jedle v príjemnom prostredí.

Kúpte si na Valentína dar snov

Dni pred Valentínom sú často strávené prezeraním obchodov, aby sme našli ten najlepší dar pre svoju polovičku. Tak sa všetka naša pozornosť sústredí na potešenie nášho milovaného, pričom naše vlastné potreby sa dostanú do pozadia.

Preto si tento Valentín doprajte dar, o ktorom snívate už dlho – bez výčitiek alebo hanby. Prejde sa zoznamom produktov, ktoré ste si uložili na kúpu, keď sa naskytne príležitosť. Zvážte, ktorá položka vám prinesie najviac radosti. Možno to bude krásny kúsok šperku, ktorý vás robí špeciálnymi, alebo oblečenie z najnovšej kolekcie vášho obľúbeného módneho značky? Každý dar je príležitosťou hýčkať sa a darovať si niečo srdcom.

Ak neviete, čo by ste si chceli kúpiť ako dar na Valentína, pozrite si, čo ponúka Answear.LAB – značka vytvorená ženami pre ženy.

Prečítajte si ďalší článok