Čítanie na 3 min 19 jan 2024

Štýlové zimné prázdniny: Čo si vybrať pre aktívne zimné dovolenky?

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Radi trávite zimné prázdniny na horách, venujete sa aktivitám typickým pre zimnú sezónu. Volíte aj návštevu iných miest alebo plánujete zahraničné výlety. Spôsob, ako trávime zimné prázdniny, určuje, aké oblečenie a doplnky si so sebou berieme. Čo si zobrať do kufra? Pozrite si naše návrhy.

Zimné prázdniny na horách

Chystáte sa stráviť zimné prázdniny na horách? Nezabudnite so sebou vziať teplé oblečenie. Základom vášho zimného šatníka je neobmedzujúce vrchné oblečenie. Zabalením bundy dosiahnete toho, že sa môžete zúčastniť zimných športov bez toho, aby vám bolo zima. Myslite aj na bundu alebo kabát na prezlečenie. Dobrou voľbou budú modely, ktoré kombinujú pohodlie a eleganciu, ako napríklad vlnený kabát alebo dlhá páperová bunda.

Pri výbere oblečenia na zimné prázdniny dbajte na jeho funkčnosť. Zabezpečte si, aby bunda, ktorú nosíte na svahoch, bola solídne vyrobená a vybavená vreckami. Niektoré modely majú aj špeciálne vrecko na skipas. S týmito doplnkami si môžete byť istí, že pri lyžovaní alebo snowboardovaní nestratíte žiadne dôležité veci.

Predtým, než si kúpite špecifický štýl na svahy, venujte pozornosť tomu, či spĺňa potrebnú funkcionalitu. Ideálne by bolo, keby modely, ktoré si vyberiete boli nepremokavé. Bundy su snehovým opaskom sú stále populárnejšie a zabraňujú snehu dostávať sa pod odev pri lyžovaní alebo snowboardovaní. Nájdite oblečenie, v ktorom budete vynikať na svahoch. Vyhnite sa bielej a béžovej farbe a zvoľte radšej svetlé farby. Limetková zelená, jasná žltá, červená a fialová sú farby sezóny.

Mestské aktivity

Zimné prázdniny nie sú len o lyžiarskych svahoch. Mnoho ľudí trávi tento čas relaxovaním na dedine alebo pobytom v meste, kde žijú každý deň. Na rozdiel od dojmu nemusia byť takéto prázdniny vôbec nudné. Stačí si vopred naplánovať mestské aktivity, ktoré chcete podniknúť so svojimi blízkymi.

Možno ste už dlho chceli vidieť novú výstavu v miestnej galérii, alebo ste plánovali návštevu kina alebo divadla? V závislosti od toho, ako plánujete stráviť zimné prázdniny, budete potrebovať rôzne štýly. Ak sa rozhodnete preskúmať mesto, pamätajte na vrstvenie oblečenia. Tento vzhľad obvykle pozostáva z voľnej košele, svetra nad ňou, teplej bundy a pohodlných nohavíc alebo dlhej sukne a pančúch. Najdôležitejšie pri vrstvení je vaše pohodlie.

Ak však uprednostňujete kultúrny zážitok, vsaďte na elegantné štýlovanie. Či už ste v kine, divadle, galérii alebo múzeu, dobre funguje klasický outfit s čiernym rolákom alebo svetrom a mimoriadne trendy koženou sukňou. Zaujímavou alternatívou sú pletené maxi šaty vo výraznej farbe.

City Break v európskej metropole

Zimná prestávka v zahraničí je skvelý nápad na oddych. Avšak, preskúmanie Paríža, Madridu, Ríma alebo Kodane vyžaduje prípravu, najmä pokiaľ ide o módu. Podobne ako pri prázdninách strávených lokálne, musíte byť pripravení na studený vietor, dážď a sneh, aby ste mohli pohodlne objavovať mesto. Vsadte na vrstvené štýly, ktoré vás udržia v teple a pohodlí.

Ak sa chystáte do južných častí Európy, môžete do kufra zložiť oblečenie pre jesennú alebo skorú jarnú sezónu. Namiesto hrubej páperovej bundy zvoľte izolovanú koženú bundu, dlhý kožený trenčkot alebo stále populárne béžové kabáty z umelého kožušinového materiálu. Doplnkové možnosti môžete kombinovať s objemným rolákom v telovej farbe a elegantnými nohavicami z kvalitnej bavlny.

Nezabudnite na doplnky. Doplňte zimný vzhľad teplým vlneným klobúkom alebo baretkou. Okolo krku zvoľte hrubý šál. V teplejšie dni si vyberte baseballovú čiapku a noste výrazné šperky. Chcete vyzerať trendy v európskych metropolách? Vyberte si svoj dokonalý štýlový outfit z kolekcie Winter Sale od Answear.LAB.

Prečítajte si ďalší článok