Čítanie na 3 min 21 feb 2024

Oblečte sa do džínsoviny od hlavy až po päty

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Od kalifornských zlatokopov cez hollywoodske hviezdy po ikony štýlu 90. rokov, džínsovina prešla dlhú cestu, aby sa stala jedným z najpopulárnejších materiálov v módnom priemysle. Je ikonická, nadčasová a vždy módna, a preto sa stala protagonistom kolekcie LIVE.LOVE.DENIM od Answear.LAB.

Džínsové oblečenie možno nájsť takmer v každej skrini. Je neoddeliteľným prvkom neformálneho štýlu. V roku 2024 sa módnemu svetu ešte viac venuje džínsovina, vplieta sa do najhorúcejších trendov. Džínsovina bude nosená od hlavy až po päty vo viacerých strihoch a formách. Siahneme po tmavých farbách džínsu, kombinácie s kožou a základnými kúskami šatníka. Pozrite sa bližšie na nové trendy.

Džínsovina na džínsovine

Americký spevák Bing Crosby nosil tento typ oblečenia prvýkrát. Táto hviedza bola kvôli tomu odmietnutá ubytovať sa v kanadskom hoteli. Set od značky Levi’s bol vtedy nevhodné oblečenie. Krátko potom značka vytvorila ‚kanadský oblek‘, pozostávajúci z bundy a nohavíc. Na vnútornej strane však bola nalepená nálepka s nápisom: „Poznámka pre všetkých: každý, kto nosí tento materiál, by mal byť prizvaný do najlepších hotelov“, bolo to jedinečné módné vyhlásenie.

 

V 00. rokoch sme však najčastejšie nosili kompletné džínsové outfity. Inšpirovali sme sa štýlom legendárnych amerických celebrít. Duo Britney Spears a Justin Timberlake urobili v módnom svete veľký dojem, keď sa objavili na American Music Awards v roku 2001 v rovnakých džínsových kombináciách.


Súčasná verzia džínsov kombinuje nadčasové strihy, ale je tiež striedmejšia a minimalistická. Takto Diesel, Givenchy, Burberry alebo Chloe predstavili svoje varianty na prehliadkovom móle. Džínsovina si dnes vyžaduje oveľa menej úsilia na komponovanie štýlov. Dve farby sú dosť na vytvorenie úspešného celkového vzhľadu.

Tmavá džínsovina je in

Hlboký indigový odtieň dáva džínsovine exkluzívny a sofistikovanejší vzhľad. Je milovaný dizajnérmi najvýznamnejších módnych domov sveta. Ich dizajn v rôznych formách bol prezentovaný na prehliadkovom móle značiek Gucci, Miu Miu alebo Helmut Lang, sprevádzané minimalistickou farebnou paletou pozostávajúcou z odtieňov modrej, námorníckej a béžovej.

 

Tmavá džínsovina vyzerá najlepšie ako súčasť stíšených farebných schém. Okrem vyššie uvedených farieb budú dobre zapadať aj biela, sivá a čierna. Tmavo modrá, výrazná džínsovina je materiálom pre mnohé oblečenie. Preto, hoci obmedzená vo farbe, umožňuje slobodu vo forme. Noste obľúbené voľné, priame alebo roztiahnuté rifle v tmavej džínsovine. K týmto strihom dobre zapadajú kvalitné základné kúsky – basic tričká alebo priliehavé bodyčká.

Džínsovina a koža – silné duo

Aj keď sú úplne odlišné materiály, spolu tvoria perfektne zladené duo. Koža dodáva výraz vzhľadu, zatiaľ čo džínsovina ho dopĺňa nadčasovým štýlom. Ak ste fanúšikom klasických kombinácií, spojte krátke kožené biker bundy, biele tričko s výstrihom do V alebo lodičkovým výstrihom a rovné rifle. Džínsovina a koža sa perfektne dopĺňajú.

Džínsové košele tiež získavajú čoraz väčšiu popularitu. V kolekcii LIVE.LOVE.DENIM od Answear.LAB nájdete trojuholníkový top, ktorý si ľahko môžete zladiť nielen s rifľami, ale aj s koženým spodkom – sukňou alebo nohavicami.

 

Doplnky sú tiež dôležité v dvojici džínsoviny a kože. Pre vzhľad, ktorý kombinuje oba materiály, zvoľte trendy kožené balerínky tejto sezóny. Považované za synonymum gýču, balerínky sú opäť v móde a sú súčasťou najhorúcejších trendov roku 2024. Už nie sú kúsok, ktorý deformuje siluetu. S ich špičkami, zaujímavými tvarmi a textúrami dokonale dopĺňajú každodenný vzhľad – najmä tie ktoré dopĺňajú džínsový outfit.

Prečítajte si ďalší článok