Čítanie na 3 min 14 mar 2024

Mužská móda na jar a leto 2024 – trendy, inšpirácie a nevyhnutnosti

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Mužská móda sa mení každú sezónu a teraz poznáme trendy na rok 2024. Bude to pokračujúci návrat 90. rokov? Alebo sa bude styling uberať úplne iným smerom? Zistite, ako vyzerajú mužské trendy na rok 2024.

Najnovšie trendy v mužskej móde na rok 2024

Zažijeme najmä návrat k elegantnému, no minimalistickému štýlu. Takzvaný tichý luxus ponúka mnoho možností pre tých, ktorí sa zaujímajú o mužskú módu. Rok 2024 je rokom, kedy dobre padnúci oblek, alebo aj len sako, budú fungovať perfektne. Siahnite po oblečení z kvalitných materiálov, pretože práve tie vládnu na prehliadkových mólach. Ak nemáte radi tesné oblečenie, vsaďte na oversized mužské obleky. Prekvapivo sú tiež mimoriadne trendy.

Medzi najnovšie trendy v mužskej móde patrí aj móda z 90. rokov. Takzvaný sgrungecore – kožené bundy, pracovné oblečenie, široké mikiny alebo flanelové košele – sú skvelou voľbou, ak preferujete uvoľnený štýl. Jarná mužská móda umožňuje takúto extravaganciu a čo je viac, vtedy vyzeráte štýlovo. Pravdepodobne už máte niektoré z týchto kúskov vo svojej skrini.

Móda pre mužov na jar 2024 – aké sú kľúčové kúsky do šatníka?

Čo robí mužskú módu tento rok výnimočnou? Jar 2024 je skvelým časom na návrat k retro štýlu. Mužské kabáty a teplejšie bundy pripomínajúce elegantný štýl anglického džentlmana budú tento rok triumfovať. Bežový britský kontrolný kabát, napríklad, bude tiež skvelým výberom. Čím klasické a minimalistické je vzor, tým lepšie. Elegancia a jednoduchosť sú dvoma symbolmi pre nadchádzajúcu sezónu.

Ak hľadáte nohavice, jarná móda pre mužov je založená na niekoľkých základných modeloch. Na jednej strane máte široké baggy džínsy v mnohých rôznych materiáloch. Tie sú so zúženými nohavicami momentálne obzvlášť trendy. Ale tento rok je v mužskej móde oveľa viac. Môžete sa rozhodnúť pre vyšší pás, ktorý sa hodí najmä k rôznym tkaninovým modelom. V tomto prípade ich skombinujte s doplnkami ako je štýlový opasok.

 

Letná a jarná mužská móda – ako kombinovať štýly a farby?

Najmä klasiky budú dobre fungovať. Čierna, sivá a námornícka modrá sú farby, na ktoré sa treba tento rok zamerať. Mužská móda je založená na tradičných vzoroch a strihoch, ale aj farbách. S tým sú spojené aj ďalšie výhody. Dokážete takéto oblečenie zladiť prakticky s každým kúskom, aj tým, ktorý zostal zo predchádzajúcej sezóny.

Stal sa vám tradičný štýl nudný? A to je niečo, čo mužská móda napraví. Jaro 2024, ako aj nasledujúce leto, je príležitosťou vsadiť na neonové farby. Výrazné a niekedy dokonca ohromujúce odtiene, najmä žltá a zelená, dobre zapadajú k tradičným doplnkom a dokonca aj k štýlovým prvkom. Mužské košele alebo voľnejšie svetre v moderných farbách sa dajú kombinovať s baggy džínsami alebo pracovným oblečením, ktoré je tiež v móde.

A čo štýly? Tu mužská móda hovorí: experimentujte! Kombinovanie tradičných farieb s neonmi je jedna vec. Kombinovanie dobre padnúcich nohavíc s voľnou flanelovou košeľou alebo koženou bundou je ďalšia. Ak ste tento typ kombinácie opatrní, vsaďte na elegantný, ale neformálny vzhľad.

Elegantné, dobre padnúce oblečenie vo voľnejšom štýle je skvelé nielen na každodenné nosenie, ale aj na špeciálne príležitosti, ako je stretnutie s klientmi v práci. V tomto ohľade bude mužská móda zaujímavá pre fanúšikov nezvyčajných kombinácií, ale aj pre tých, ktorí uprednostňujú radšej bezpečnejšie riešenia.

Mužská móda 2024 – nevyhnutný kúsok na jar-leto sezónu

Určite sa oplatí investovať do koženej alebo eko-koženej bundy, ktorá sa hodí k grungecore štýlu 90. rokov. Okrem toho budú užitočné aj mužské flanelové košele, najmä tie s klasickými vzormi, ktoré budú vyzerať zaujímavo v kombinácii s džínsami. Všetko si môžete vybrať vo farbách, ktoré sú skôr tlmené, ale zároveň silné, bez jemných odtieňov.

Ak oceňujete elegantnejší štýl, mužský kabát je dobrá voľba. Model s trochu dlhším strihom, vyrobený z kvalitného materiálu, prípadne bez veľkého množstva syntetických prísad, bude fungovať obzvlášť dobre. Tento kabát môže mať akúkoľvek tlmenú farbu, ale najlepšie sú odtiene sivej a námorníckej modrej. Potom sa hodí ku prakticky akémukoľvek outfitu.

Pre tých, ktorí majú rada štýlový vzhľad, môže byť inšpiráciou mužská móda priamo z prehliadok. Rok 2024 prináša návrat mnohých klasík, ale aj niektorých nových trendov. S takým širokým výberom je ľahké nájsť to správne pre vás a zostaviť zaujímavé outfitové prvky.

Prečítajte si ďalší článok