Čítanie na 3 min 18 mar 2024

Prehľad svadobných trendov 2024

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Výber oblečenia na svadbu nie je vždy ľahkou úlohou pre ženy, ktoré sa zúčastňujú takéhoto podujatia ako hostia. Ako sa obliecť, aby ste vyzerali elegantne a módne zároveň? Čo je vhodné nosiť a čo nie? Zistite, čo na túto tému hovoria stylisti.

Styling na svadbu – ako si vybrať oblečenie?

Zvažujete, čo obliecť na svadbu ako hosť? Pamätajte na jedno zlaté pravidlo: nevesta by mala byť stredobodom pozornosti. Práve preto sa odporúča vyhnúť sa noseniu bielyeho oblečenia, ktoré by mohli nejako odviesť pozornosť od najdôležitejšej ženy dňa. Okrem toho by mali byť šaty elegantné a prispôsobené príležitosti.

Na čo ešte treba dávať pozor pri výbere dámskych šiat? Svadba v roku 2024 môže prebiehať v chladných zimných mesiacoch aj v horúcom letných dňoch. Vždy venujte pozornosť látkam oblečenia. Tenké, ľahké látky sú ideálne pre teplejšie dni, ale môžete nájsť zaujímavé látky aj na zimu – pohodlné, ale dostatočne elegantné. Vždy si tiež vyberajte štýl na svoju svadbu, aj tie najmódnejšie, podľa vlastnej postavy.

Ako sa obliekať na svadbu? Rady pre hostí

Ako sa obliekať na svadbu bez ohľadu na to, kedy sa koná? Najprv a predovšetkým elegantne a s miernosťou. Snažte sa neprehnať to s leskom. Ak sa rozhodnete pre vzorované šaty, skombinujte ich s radšej stíšenými doplnkami, napríklad aby ste zdôraznili základnú farbu šiat. Naopak, k hladkým šatám môžete zvoliť farebnejšie alebo bohatšie ozdoby. Ale ani tu to nepreháňajte – príliš veľa doplnkov bude pôsobiť nevkusne a odvedie pozornosť od šiat.

A nezabudnite na funkčné prvky štýlu. Dámske kabelky ku svadobnému oblečeniu by mali byť malé, ale dostatočne priestorné na to, aby ste do nich mohli umiestniť zrkadlo, servítku a napríklad rúž na úpravu make-upu po jedle. Je dobré, aby farbou ladila s topánkami. Vyberte si ich podľa vlastných preferencií a vzhľadu šiat. Kombinujte štýly, ale robte to rozumne, aby ste to neprehnali.

A nezabudnite na pohodlie. Aj keď by mal byť štýl pre vašu svadbu elegantný a vhodný na túto príležitosť, je tiež dobré, aby boli pohodlné na nosenie. Pamätajte si, že v nich nebudete len sedieť a jesť, budete aj tancovať. Snažte sa, aby bol váš outfit vhodný aj na tieto príležitosti.

Svadobné šaty 2024 – najnovšie a najhorúcejšie trendy

Obliekanie na svadbu v roku 2024 by malo byť o pastelových, jemných farbách. Môžete vsadiť na farbu roka od Pantone, ktorou je Peach Fuzz – veľmi príjemný, prirodzený, broskyňový odtieň. Bude skvelo vyzerať na väčšine postáv, ale uistite sa, že tiež ladí s vašou pletou. Ak preferujete iné odtiene, ružové alebo krémové budete stále in.

Pre tých, ktorí hľadajú výraznejšie tvary, máme dobrú správu. Dámske šaty v intenzívnej červenej farbe alebo s výraznými vzormi budú tento rok hit! Len si pamätajte, aby ste to s doplnkami neprehnali, aby nezatienili outfit a nevytvorili príliš farebný vzhľad. Je tiež veľmi dôležité, aby farby a štýl, napríklad šperkov, ladili s vzhľadom šiat.

Boho šaty sú tiež zaujímavou voľbou. Takýto štýl šiat je ideálny na svadby, ktoré sú s uvoľnenejším štýlom. Ak má svadba napríklad prebehnúť na pláži alebo na vidieku, toto bude správna voľba. Majú tiež ďalšiu dôležitú výhodu: sú veľmi pohodlné. Z tohto dôvodu sú obzvlášť vhodné v lete, keď vysoké teploty rýchlo robia tesné oblečenie nepríjemným.

Svadobné šaty 2024 – inšpirácia a rady od stylistov

Ak máte hruškovitý tvar postavy a nie ste si istí, ako sa obliecť na svadbu, vyberte si šaty, ktoré sa rozširujú na spodku. Toto odvedie pozornosť od nedokonalostí vašej postavy. Ak chcete zdôrazniť svoje nohy, zvoľte model len tesne nad kolená. Je to tiež skvelá voľba, ak si myslíte, že vaše boky sú príliš výrazné.

Nie ste si istí, ktoré šaty si vybrať na svadbu? Rok 2024 je rokom, keď budú stále in maxi šaty. Môžete si vybrať dlhé, voľné šaty alebo naopak šaty, ktoré tesne priliehajú k vašej postave. Všetko záleží na vašich preferenciách. Táto dĺžka bude skvelá pre takmer každú postavu, okrem veľmi krátkych. Vtedy sa oplatí zvoliť kratší strih, ako aj vysoké opätky, ktoré opticky predĺžia vašu postavu.

Akýkoľvek štýl si zvolíte na svadbu, je dôležité, aby ste sa v tom cítili dobre. Komfort a pohodlie s tým spojené nemôže byť preceňované. Nezabudnite si vyberať šaty podľa svojej postavy a okolností vašej svadobnej hostiny. Takto vždy budete vyzerať elegantne a štýlovo.

Prečítajte si ďalší článok