Čítanie na 3 min 02 sep 2020

Návrat do kancelárie – elegantne a pohodlne

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Ak vám už chýba vaša kancelária, a tešíte sa na kolegov rovnako ako malí školáci, pripravili sme vám niekoľko nápadov pre VÁS aj pre NEHO, v ktorých bude práca s počítačom nielen efektívna (ale určite aj oveľa príjemnejšia).

Dámske oblečenie do kancelárie

Ak ste počas nedávneho obdobia vynechali prácu v kancelárii, odporúčame vám vrátiť sa ku svojim pôvodným odevným zvyklostiam – formálne oblečenie v utlmenej palete farieb nebolo už dlho tak atraktívne. Práve v tejto sezóne sa radi  zameriavame na dámske kostýmy, ktoré by iste nosila aj Ally McBeal. Dvojradové over size bundy sa nosia so širokými nohavicami a zviazanými košeľami. Midi sukne sú kombinované s blúzkami s „buffy“ rukávmi. Zvlášť žiaduce sú hladké textúry v odtieňoch béžovej, hnedej, sivej, tmavomodrej a čiernej. Ak dávate prednosť vzorom, stavte na klasiku – kockovaný vzor sa vracia každú jeseň, a vždy nás vie očariť svojou nostalgiou a charakterom čias dávno minulých.

TRUSSARDI JEANS / TRUSSARDI JEANS / SCOTCH & SODA

DIESEL / LIU JO / MARCIANO GUESS

Pánske oblečenie do kancelárie

Rovnako ako v prípade dámskych outfitov, klasika vládne aj v pánskej móde. Bundy, hladké košele a chino nohavice sú vašim základným kancelárskym arzenálom. Samozrejme, môžete k daným kúskom pridať trochu crazy štýlu, v podobe zaujímavého strihu, farby alebo potlače. Pozrite sa na bundy a pruhy – v kombinácii s uniformnými nohavicami môžu vytvárať správny efekt. Nebojte sa iných farieb ako sú štandardná sivá a tmavo modrá – outfity v odtieňoch béžovej a hnedej môžu byť rovnako profesionálne.

POLO RALPH LAUREN / BALDESSARINI / HUGO

STRELLSON / POLO RALPH LAUREN / TOMMY HILFIGER

Kancelárske doplnky

Nebudeme tu písať o farebných perách, značkových prenosných počítačoch a stovkách kovových klipov – poďme sa zaoberať doplnkami, vďaka ktorým bude váš outfit fungovať. Začnime s obuvou, ktorá musí byť pohodlná, ale nesmie jej chýbať elegancia. Táto sezóna sa inšpiruje minimalistickou estetikou 90. rokov a kladie dôraz na štvorcový podpätok. Alebo máte radšej klasiku? Vysoké podpätky sú už roky jednými z najpopulárnejších kancelárskych topánok. Modely s kovovými prvkami alebo kožou vyrazenou v špecifickom vzore vám pomôžu vyhnúť sa kancelárskej nude. Pokiaľ ide o pánov, klasika sa nemení – v teplých dňoch môžete nosiť kožené mokasíny, pri jesenných pochmúrnejších dňoch si vyberajte šnurovacie topánky alebo kožené čižmy Chelsea. Taška do kancelárie musí byť! A tentokrát máme na mysli minimalizmus. Ploché kožené modely pripomínajúce aktovky a štvorcové nákupné tašky s ozdobami sa vrátili na módne piedestále. Na druhej strane poštárska kabela je spomienkou na nostalgiu – táto taška bude ideálna najmä pre ženy s romantickou dušou. Stále však existujú aj tie rôzne neprehliadnuteľné veci, ktoré, aj keď sú drobné, určujú váš rukopis štýlu. Nezabudnite teda na šále s príjemným vzorom, hodinky na koženom opasku a jemné šperky. Muži budú potrebovať novú kravatu a kožený opasok, ktorý bude zodpovedať ich topánkam.

FURLA / ALDO / TRUSSARDI JEANS

PATRIZIA PEPE / GUESS JEANS / TOMMY HILFIGER

POLO RALPH LAUREN / ALDO / HUGO

VAGABOND / POLO RALPH LAUREN / GUESS JEANS

 

Prečítajte si ďalší článok