Čítanie na 3 min 02 sep 2020

Nesmrteľný denim

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Vo vašich jesenných outfitoch nezabudnite na legendárnu džínsovinu: klasické bundy, džínsy, nohavice, šaty i sukne. Vyskúšajte si nakombinovať 3 hlavné trendy, ktoré čerpajú z dávnej histórie „montérkovského oblečenia“, a budú dominovať nadchádzajúcej jesennej sezóne.

Späť do rokov 70-tych

Denim bol synonymom slobody a nezávislosti v 70. rokoch 20. storočia. Bol obľúbený predovšetkým hnutím Deti kvetín, dnes nás však opäť poteší svojou Hippie povahou. Na vrchole sú hlavne rifle, ktorých strihy krásne predlžujú nohy: od jemných bootcuts, typických svetlých džínsov až po maximálne široké zvonáče. Ten pravý rifľový vzhľad dopĺňajú krátke bundy, vesty so strapcami a ďalšie denimové prvky osviežené výšivkou, potlačou alebo aplikáciami.

GUESS JEANS / JACQUELINE DE YONG / SCOTCH & SODA

LEVI´S / DIESEL / PEPE JEANS

Džínsovina z Divokého západu

Dlho bol denim poznávacím znamením kovbojov a zlatokopov, ktorí počas svojej práce nosili práve hrubé odolné džínsy. Dnes načrieme až ku koreňom tohto najobľúbenejšieho materiálu na svete: klasické džínsy rovného strihu, puzdrové sukne a košele, džínsové bundy a šatové košele, ktoré odrážajú pretrvávajúcu americkú klasiku. Predstavujeme vám ikonické značky v tomto odevnom segmente ako Lee, Wrangler a Levi’s, ktorých produkty v odtieňoch modrej, sprevádzajú už niekoľko rokov generáciu po generácii.

LEVI´S / LEVI´S / DIESEL

WRANGLER / GUESS JEANS / MARC O´POLO

PEPE JEANS / LEE / WRANGLER

WRANGLER / LEE / LEVI´S

V pracovnom štýle

Ste fanúšik minimalizmu moderným, ale pritom veľmi pohodlným spôsobom? Máme aj pre vás na výber. Džínsovina úžitkového štýlu je  praktická, ľahko sa nosí, a je vhodná na rôzne príležitosti. Prvky džínsových elementov, sú inšpirované pracovným odevom, a dnes oslavujú svoju druhú mladosť – siahame po jednoduchých džínsoch širokého strihu, veľkých katanoch so všitými vreckami a obojstranným golierom alebo voľných džínsových overaloch, pripomínajúcich oblečenie mechanikov. Jednoduché, dokonca aj geometrické tvary sú unisex, sú tiež vhodné na nosenie aj ako súprava. Koniec koncov, denimový celkový vzhľad už nie je synonymom gýča, ako tomu bolo v čase Justina Timberlaka. Môžete staviť na jeden odtieň denimu, alebo môžete s chuťou kombinovať čierne džínsy s krémovou bundou.

MISS SIXTY / TOMMY HILFIGER / MANGO

LEVI´S / PEPE JEANS / ONLY

ALLSAINTS / CALVIN KLEIN JEANS / LEVI´S

LEE / LEVI´S / LEVI´S

Prečítajte si ďalší článok