Čítanie na 3 min 25 sep 2023

No Shame. Ukážte svetu svoju jedinečnú krásu

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Vzhľad by nemal určovať našu hodnotu. Avšak žijeme vo svete, kde dokonalosť tlačí prirodzenosť do úzadia. Nájsť kľúč k sebarešpektu je ťažkou úlohou, najmä keď čelíme kritike od tých okolo nás. Answear.LAB presviedča, prostredníctvom limitovanej kolekcie No Shame, že telo každej ženy je krásne a zasluhuje si rešpekt.

Nehľadiac na to, ako vyzeráme, koľko máme rokov alebo aké životné rozhodnutia robíme, sme jedinečné – presviedča značka Answear.LAB. Výnimočný nápad je prezentovaný v novej limitovanej kolekcii No Shame. Stajlingy sú založené z rôznych materiáloch, ktoré sú v súlade s trendmi nadchádzajúcej jesennej-zimnej sezóny.

Koža a čipka zohrávajú centrálnu úlohu. Koža je prítomná vo forme dlhých kabátov, elegantných vest a topánok. Čipka je zase zapletená do šiat, košieľ a sukien. Oba materiály pridávajú textúrnu rozmanitosť kolekcii a tým jej dávajú charakteristický charakter. Túto rôznorodosť perfektne zdôrazňuje čierna, ktorá je hlavným odtieňom v kolekcii No Shame. Paleta farieb je doplnená šedou, bielou, krémovou a výraznou farbou fuchsia.

No Shame: kolekcia pre všetky ženy

Kolekciu No Shame sprevádza atmosférická fotoprodukcia, kde dominujú čierno-biele fotografie plné emócií. Zúčastnili sa na nich výnimočné modelky. Medzi nimi bola aj Lidia Popiel, fotografka s mnohými úspechmi na svojom konte, ktorá neustále dokazuje, že krása nepozná vekový limit. Pred objektívom stála aj Magdalena Zalejska, známa ako Apolonka. Poľský modeling bol jedným z prvých, ktorý opustil snahu o dosiahnutie „veľkosti nula“, čím ukázal, že ženy vo väčších veľkostiach môžu ovládnuť svet módy.

Často sa hanbíme za naše telá, namiesto toho, aby sme im prejavovali rešpekt a lásku. Pri tvorbe limitovanej kolekcie ‚No Shame‘ sme mysleli na všetky ženy, ktoré bojujú s nedostatkom sebarešpektu, ale aj s hanbou zo strany tých okolo nich. Veríme, že hlasitým prejavovaním fenoménu hanby dokážeme presvedčiť ženy, aby prijímali svoj vzhľad, budovali sebavedomie a nehodnotili iných – vysvetľuje Agnieszka Pruchnik, brandová riaditeľka Answear.LAB.

Móda proti hanbe

Answear.LAB vytvára oblečenie s myšlienkou. Limitovaná kolekcia No Shame je venovaná problému hanby, ktorú ženy čelia v rôznych životných situáciách. Značka tvrdí, že si zaslúžia rešpekt a nemali by sa hanbiť za to, kým sú, ako vyzerajú alebo koho milujú.

Táto myšlienka je dokonale odrazená v sérii tričiek vytvorených v spolupráci s Carolinou Altavillou, argentínskou ilustrátorkou žijúcou v Miláne. Oversized tričká s kresbami odkazujúcimi na myšlienku No Shame doplnia každodenný vzhľad. Stačí ich skombinovať s obľúbenými džínami a koženou bundou.

Prečítajte si ďalší článok