Čítanie na 4 min 13 okt 2023

Odvaha, sebavedomie a autenticita: Top _Session Event v Bratislave v spojení s Answear.LAB

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Answear.LAB, každoročne vytvára špeciálne kampane pre ženy, tentokrát je to kolekcia No Shame. Cieľom tejto kampane je povzbudiť ženy, aby necítili hanbu za to, kým sú. No Shame zdôrazňuje dôležitosť akceptácie vlastnej autenticity a vytvára priestor na otvorenú diskusiu o dôležitých otázkach týkajúcich sa sebavedomia, duševného zdravia a akceptácie v rámci širšej komunity.

Prvý ročník Top _Session eventu nedávno oslnil Bratislavu nejedným spôsobom. Okrem módy, krásy a dizajnu priniesol aj hlboké diskusie, ktoré zasiahli každého účastníka. V rámci piatkového programu sme mali možnosť privítať výnimočného hosťa, vzťahovú poradkyňu a ambasádorku Answear.LAB, Niku Macinskú. Jej vášeň pre témy odvahy a sebavedomia robí z nej inšpiratívnu ženu.

Nájsť kľúč k sebaprijatiu je náročná úloha, najmä keď čelíme kritike zo strany okolia. Aj to bolo témou piatkovej diskusie na prvom komunitnom evente Top _Session. Autorka kníh a 8-násobná mama Nika Macinská nás obohatila o svoj pohľad na život. 

Je podľa vás sebaprijatie náročná úloha?

Prijať seba samého je o tom, uvedomiť si hodnotu ľudskej bytosti. Vedieť, že som dosť. Dostatočný vo význame, že si nemusím zaslúžiť, aby ma mal niekto rád. Ak má niekto rodičov, kde sú normy a očakávania, v tom prípade nemá dieťa priestor na prijatie sebe samého a pretne sa to do bodu, kde vlastne ani nevie, čo ma prijímať.

Ako to môže človek zistiť ?

Myslím, že každý to máme inak. Niekto pôjde na terapie, vyhľadá mentora alebo kouča. Iným zas vyhovuje, keď sa porozprávajú so svojimi priateľmi alebo budú meditovať. Dôležité je, kam chcete ísť a pripraviť sa na ten proces.

Ako ste prijali samú seba vy?

Ja si myslím, že stále sa ešte spoznávam a stále nachádzam seba v rôznych odtieňoch a zároveň tým, že sa vyvíjam a starnem a menia sa okolnosti môjho života, tak sa mení aj to, čo už som si myslela, že poznám. Je dôležité si uvedomiť, že je to celé proces a aj keď to znie ako klasické klišé- cesta je skutočne cieľ. Aj ja sa učím prijať, kto som.

„No Shame“ vytvára priestor na otvorenú diskusiu o dôležitých otázkach týkajúcich sa sebavedomia, duševného zdravia a akceptácie v rámci širšej komunity. Táto kolekcia sa snaží presunúť hranice módy a pôsobiť ako platforma podporujúca pozitívny vplyv a osvojenie si individuálnych príbehov. V rámci diskusie sme sa mali možnosť porozprávať s ambasádorkou kolekcie, taterkou Evelin Jurković, ktorá nám priblížila jej pohľad na danú tématiku.

Ako si sa spojila so značkou Answear.LAB a prečo ťa zaujala táto kolekcia? 

Bolo mi sympatické, že Answear.sk predstavuje kolekcie s názvom„ No shame“, pretože okrem toho, že tetujem sa vo svojom pracovnom živote venujem aj téme aktivizmu, kedy sa ľuďom snažím pozdvihnúť sebavedomie. 

Ty si v minulosti priznala, že si mala poruchu príjmu potravy. Čo tebe pomohlo v tých veľmi ťažkých chvíľach? 

Som typ človeka, ktorý keď má stres, tak nejem a v tom čase som veľa pracovala, otvárala štúdio, mala toxický vzťah a 48 kíl. Keď sa mi utriasol život, tak som z toho vykĺzla prirodzene. Ja som došla do bodu, že som si povedala, že som z toho unavená riešiť každú kalóriu. Môj cieľ bolo ísť do reštaurácie, objednať si jedlo a neriešiť nič viac. 

Aké máš reakcie, keď o tom hovoríš? Či už o verejnom priestore alebo medzi kamarátmi. 

Mne príde tak 50 správ, že mi baby píšu tie isté príbehy ako cez kopirák a vidím v tom seba. 

Aká by bola tvoja rada pre ženy s PPP? 

Hovoriť o tom a mať sa pod kontrolou. Treba si udržať kontrolu aj na prílišným športovaním, pretože v kombinácii so znižovaním kalorického príjmu potravy to môže byť nebezpečné. Ja som vytrvalostný bežec na dlhé trate a bol to aj môj prípad.  

Answear.LAB s kolekciou No Shame nám predstavil nielen módne kúsky, ale aj dôležitú myšlienku – každý z nás by mal oslavovať vlastnú jedinečnosť a byť hrdý na to, kým je.

Top _Session event v Bratislave nebol len módnou prehliadkou, ale aj priestorom pre hlboké rozhovory a vzájomné inšpirácie. Veríme, že táto iniciatíva bude pokračovať a prinášať ešte viac diskusií, ktoré nás povzbudia k odvahe a prijatiu samých seba.

Prečítajte si ďalší článok