Čítanie na 3 min 05 mar 2019

PÁNSKE JARNÉ TRENDY, KTORÉ BY STE MALI POZNAŤ

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Ak patríte k tým džentlmenom, ktorý udávajú tempo a štýl pánskej módy pre svoje okolie, mali by ste si do svojho fashion hľadáčika dať najnovšie jarné trendy – farby, vzory aj strihy, ktoré kraľovali módnym prehliadkovým mólam. A vám, by samozrejme, tiež nemali  chýbať v šatníku!  

Pravdou je, že určitú dobu pánska móda prezentovaná na mólach, bola tak trocha karikatúrou, aby sa hodila do skutočného života: všetko bolo priveľmi zveličované, alebo práve naopak, až príliš zmenšené. Nešetrilo sa farebnou extravaganciou, ani potlačou či bizarnými spojeniami, ktoré by sa obyčajný človek neodvážil ani obliecť. Prichádza však sezóna, ktorá doterajšie príliš prehliadkové kúsky mení na vyvážené, elegantné a nositeľné do súčasného sveta. Svoj návrat zažíva kombinácia krajčírskeho remesla s modernými strihmi. A to je dôvod, prečo by ste svoju pozornosť mali upriamiť na aktuálne trendy bez obáv, že by ste sa dopustili módneho faux-pas. Pozrite sa spolu s nami , aké farby a štýly budú hrať prim, aby sa vám vaša investícia do dobrého vkusu a výberu, náležite vyplatila.

Triumfálny come back obleku

Je to tak. Oblek v minulosti možno považovaný len za čosi príležitostné, sa v tejto sezóne nosí aj v neformálnej verzii – počnúc od mäkkých, splývavých materiálov až po oversize verzie, ktoré na prehliadkach predviedli  Balenciaga a Louis Vuitton. V prospech imidžu „tvrďasa“ sa do hry vracajú bundy s ostro rezanými klopami, zvýraznenými ramennými vypchávkami a taktiež aj dvojznačkovou sponou. Retro a glamour  bol zase vyzdvihnutý dvojicou Dolce & Gabbana. Žiadúcou bude aj výrazná farebnosť a vzory (hlavne pruhy) . Ak chcete v dave vyniknúť, tak smelo mixujte potlače  – kockovaná bunda a kvetované tričko bude len dôkazom, že ste módnym expertom.

S.OLIVER / SELECTED / SELECTED / TOMMY HILFIGER / SCOTCH & SODA

Neutrál, je neutrálny

Ak ste už unavený extravagantnou potlačou a expresívnymi farbami, môžete sa pokojne zaodieť do béžovej. Tradičné béžové obleky a bundy sú dobrou voľbou pre teplé dni, aj pre rozmanité príležitostné outfity. Neutrálny, tlmený celkový vzhľad sa stal hitom. A to ako na mólach, tak aj v pouličnej móde. V tejto farbe sa objavili klasické pánske plášte, ale aj béžové slamenné klobúky, spájané s prostredím rapperov zo začiatku milénia. Tento nenáročný odtieň pre kombinácie, ponúka mnohostrannú variabilitu i stupňovanie pri spájaní s neutrálnymi odtieňmi, aj s výraznou potlačou. V každej z týchto módnych scén však  bude táto jemná farba príjemná a oku lahodiaca.

REVIEW / GEOX / MANGO / CONVERSE / ADIDAS ORIGINALS

Prečítajte si ďalší článok