Čítanie na 3 min 23 okt 2020

Topánky na jeseň a zimu 2020/2021

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Inšpirujte sa, nadchnite sa, a rozhliadnite sa po pohodlných a dizajnérskych topánkach. Aké sú trendy na mólach, a čo budete vidieťna uliciach? Upriamte svoju pozornosť na 5 druhov módnych topánok, ktoré túto sezónu budú kraľovať na jeseň aj zimu!

Topánky s dekoráciami

Milujete šperky? Potom si tieto topánky zamilujete! Starostlivo zdobené podpätky a čižmy rozžiaria tmavé jesenné večery. V tejto sezóne sa návrhári zamerali na šperkové motívy. Na zvrškoch či ako náhrady koženého remienka pri členku sú zavesené zlaté spony, nášivky potiahnuté zirkónom (napr. v tvare mašličiek) alebo hrubé retiazky. Obuv v štýle glamour sa nemusí nevyhnutne nosiť iba na špeciálne príležitosti – perfektne sa hodí ku koženým nohaviciam aj k ležérnym rifliam.

STEVE MADDEN / LIU JO / LOVE MOSCHINO

KARL LAGERFELD / GUESS JEANS  / KURT GEIGER LONDON

Čižmy nad kolená

Vďaka Ariane Grande sa nám tento trend vracia po niekoľkých sezónach odloženia v kúte! Tesné čižmy nad kolená sú hitom tohtoročnej jesene! Vyrábajú sa v niekoľkých verziách, s hrubším podpätkom, lakované, vo výraznej farbe alebo v tlmených odtieňoch čiernej alebo béžovej … Je len na vás, ako ich necháte vyznieť! Navrhujeme ich kombinovať s maxi kabátmi, s koženým oblečením a pletenými šatami.

STEVE MADDEN / ANSWEAR.LAB / MANGO

ANSWEAR.LAB / STEVE MADDEN / STUART WEITZMAN

Vojenský štýl

Aby sme mohli zakomponovať do outfitov doplnky v štýle army, nemusíme vstúpiť do armády. Vojenské topánky – ťažké šnurovacie topánky s vyšším zvrškom sú nespochybniteľným hitom tejto sezóny. V 90. rokoch ich Madonna a Drew Barrymore milovali, dnes sa opäť objavujú na mólach najväčších návrhárov: od Diora po Valentina. Masívne, čierne, vyzerajú skvele s podkolienkami, s pančuchami a baretmi. Okrem vizuálnej príťažlivosti sú tieto „topánočky“ aj praktické – prekážkou vám nebudú žiadne mláky, záveje ani blatisté ulice.

ALTERCORE / MANGO / DR.MARTENS

MUSTANG / MEDICINE / DR.MARTENS

Pánska inšpirácia

Tie dámy, ktoré uprednostňujú klasickú eleganciu a retro štýl, ocenia topánky vytiahnuté z pánskeho botníka. Oxfordky, mokasíny a čižmy Chelsea sú zdobené otvormi a stehmi a zasadené do jesenných farieb. Chloe vo svojej šou použila klasické topánky – môžete ich kombinovať s romantickými šatami, širokými džínsami alebo károvaným oblekom.

VAGABOND / DR.MARTENS / MARCO TOZZI

VAGABOND / DR. MARTENS / ALTERCORE

Nechajte vyznieť podrážku

Podrážka musí byť výrazná aj v tejto sezóne. Ak sa chcete vrátiť v čase, zamerajte sa na topánky na platforme, ktoré boli v 90. rokoch super populárne. Čižmy a topánky Chelsea umiestnené na hladkej vysokej podrážke potešia minimalizmom. Udavačom trendov, ktorí majú radi výzvy, sa budú páčiť tzv. traktorové podrážky. Tým pádom, v tejto sezóne musíte mať ďalší pár.

CATERPILLAR / STEVE MADDEN / KARL LAGERFELD

TOMMY JEANS / TAMARIS / ALTERCORE

Prečítajte si ďalší článok