Čítanie na 3 min 18 mar 2024

Vzľad mafiánskej manželky: Najhorúcejší trend roku 2024

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Mafiánska manželka je nový horúci trend, ktorý skutočne uchvátil srdcia módnych nadšencov. Je to estetika inšpirovaná filmami a televíznymi seriálmi z 80. a 90. rokov. Majetné partnerky „mafiánov“ boli vyznačené svojím špecifickým štýlom, takže mafiánska manželka je zmes glamouru, blahobytu a štipky módneho šialenstva. V našom článku nájdete podrobný opis tohto horúceho trendu roku 2024.

Mafiánska manželka – genéza trendu roku 2024

Štýl mafiánskej manželky si v pomerne krátkom čase podmanil sociálne médiá. Je zaujímavé poznamenať, že tento trend vznikol na internete, konkrétne na platforme TikTok. Názov odvodzujeme od reality show s názvom „Mob Wifes“, ktorá sa vysielala od roku 2011 až do roku 2016. Program ukazoval životy manželiek zločincov v New Yorku, a táto módna estetika má s nimi veľa spoločného.

Oblečenie v šatníkoch gangsterských žien je akýmsi opakom luxusu, tzv. „tichého luxusu“. Prečo? Estetika mafiánskej manželky ilustruje stereotypný obraz, ktorý vládol počas 80. a 90. rokov, ktorý sa zdá byť trochu prehnaný, odvážny a nápadný. „Hlasitý luxus“ v tejto edícii je silne inšpirovaný známymi filmami a seriálmi s mafiánskou tematikou, konkrétne kľúčovými ženskými postavami. „Rodina Sopranovcov“, „Scarface“ a „Kasíno“ sú len niektoré filmové adaptácie, ktoré sú skutočnou baňou štýlu v estetike mafiánskej manželky.

Estetika mafiánskej manželky – charakteristiky štýlu

Každý vzhľad má niečo, čo ho vyznačuje. V prípade mafiánskych manželiek je to jedinečná kombinácia elegance so senzualitou a glamúrom. Estetika mafiánskej manželky je charakterizovaná najmä prevahou látok spojených s bohatstvom. Kožušina, satén, koža a flitry sú favoritmi. Strihy sú zvyčajne tesné, s hlbšími výstrihmi a otvormi. Odevy sú zvyčajne doplnené vysokými opätkami. Pompézne zlaté šperky sú nevyhnutnosťou, pretože drahé doplnky – alebo tie, ktoré sa iba tvária ako drahé – pridávajú postave charakter a zároveň zdôrazňujú materiálny status.

Štýl mafiánskej manželky je založený na silných farbách, živočíšnych vzoroch (škvrny a zebra) a bohatých ozdobách. Prehnanosť – to je ako zhrnúť charakteristiky tejto jedinečnej estetiky.

Make-up mafiánskej manželky je založený na červených alebo ružových perách, perleťových očných tienech alebo očiach v dymovom štýle. Okrem toho sa používajú prášky s lesklým povrchom. Každý prvek by mal byť výrazný, vrátane dlhých, svetlofarebných nechtov. Večerný make-up je tiež vhodný na každodenné nosenie.

Čo ďalej charakterizuje štýl mafiánskej manželky? Vlasy sú perfektne upravené, napríklad v drdole, a niekedy sa pridáva aj spektakulárny objem. Nezabudnite, že silný make-up a správna účes vždy dokončia vzhľad manželky gangstera.

Štýl mafiánskej manželky na každodenné nosenie

Plné strapless šaty, minisukne a dostrihané nohavice s krátkymi topmi sú jednoduchým receptom na vzhľad mafiánskej manželky. Stačí pridať tmavé slnečné okuliare a veľa šperkov v zlatej farbe, ako napríklad kaskádové náhrdelníky.

Toto je overený spôsob, ako prezentovať skutočný alebo vnímaný bohatstvo doplnkami. Krátke šaty výrazne zdôrazňujú siluetu, zatiaľ čo lodičky s vysokými podpätkami ešte viac zvýrazňujú senzualitu outfitu. Nebojte sa zvoliť oblečenie s výrezmi alebo korzetovými topmi aj na každodenné nosenie. Vrchná vrstva z plyšových látok trochu „zmierni“ outfit a pridá dotyk elegance.

Pre uvoľnenejšiu, ale stále odvážnu kombináciu si oblečte kožené alebo denimové nohavice so štíhlym strihom a košeľu s límcovým vzorom zo živočíšnych vzorov. Pár topánok na jehle je nevyhnutným doplnkom. Štýlová manželka gangstra nosí nielen minisukne, ale aj elegantné obleky v silnej farbe s objemným kožuchom alebo dlhou bundou nenútene položenou navrch. Značková kabelka doplní tento štýlový, odvážny vzhľad.

Kľúčové prvky a tipy

Estetika mafiánskej manželky ukrýva niekoľko menších trendov. Okamžite pútajú pozornosť populárne škvrny, masívne šperky, ako aj kožušiny.

Najdôležitejšie je celý vzhľad urobiť drahým a zároveň pôsobiť impozantne. Tento trend je ideálny pre odvážne ženy, ktoré sa radi stávajú centrom pozornosti. Prečo? Vyžaduje si veľa odvahy využívať imidž ženy každý deň.

Štýl mafiánskej manželky je skutočným magnetom pozornosti a nie je tu miesta pre skromnosť, práve naopak. Kľúčové prvky vzhľadu sú sexy šaty, elegantné vrchné oblečenie a množstvo drahých doplnkov, vrátane veľkého množstva šperkov. Čierna, červená a hnedá sú dominantné farby, ako aj kontrastujúca biela.

Prečítajte si ďalší článok