Čítanie na 3 min 17 feb 2021

Rifle, v ktorých to na jar roztočíte

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Práve džínsy, patria k stálym kúskom vo vašom šatníku. Pre prichádzajúcu jarnú sezónu vám prinášame späť, niekoľko staro-nových džínsových klasík. Zameriavame sa pritom na pohodlie, ale aj pestré farby.

Módny typ – Rovný strih

Rovné džínsy sú jedným z druhov, ktoré budú túto sezónu dominovať. Rovný strih je pohodlnejší ako  úzke- slim džínsy, a zároveň veľmi klasický. Navyše ak majú vysoký pás, vyformujú vašu postavu a predĺžia vám nohy. Na jar 2021 ich  môžeme skombinovať mnohými spôsobmi: strih môže mať dĺžku po členky alebo ich okraj môže spočívať na topánke. Fanúšikovia 90. rokov ich radi skombinujú s teniskami, ale ak máte radšej francúzsky chick štýl, môžete ich skombinovať s mokasínami a bundou oversize.

ANSWEAR LAB / LEVI´S / LEVI´S

Hit sezóny – Zvonový strih

Minulý rok sme sa s nimi skamarátili – svetlé zvonové rifle sa na vlne nostalgie vrátili do 70. rokov. Strih týchto džínsov obopína stehná, pričom sa mierne  rozširujú smerom nadol. Okrem typických zvonáčov, existujú aj tzv. Bootcut džíny, ktoré dokonale zoštíhľujú postavu.

ANSWEAR LAB / TORY BURCH / VERO MODA

Topky – Pohodlný strih

Za posledný rok sme si zamilovali pohodlie, a len tak ľahko sa ho nevzdáme. Túžba po pohodlí je viditeľná aj na riflovine – v tejto sezóne sú preferované džínsy s voľnejším strihom, poskytujúcim slobodu pohybu. Patria sem nielen spomínané zvony, ale predovšetkým aj boyfriend džínsy, moms džíny, voľné palazzo rifle, ktoré končia uprostred lýtok. Všetky tieto typy, ktoré už roky poznáme, majú pre túto jar niečo spoločné – voľnosť, nonšalantnosť a pohodlie. Do čižiem si zasuniete tie široké, nad členok si zrolujete džínsy s voľným strihom a dlhé zvony necháte prevísať cez topánky. Ak sa nechcete vzdať glamour vibrácií, tak vyššie podpätky a opasok v páse, dodajú postave tie správne proporcie.

ANSWEAR LAB / MANGO / MANGO

Trendy rifle – obnosené na kolenách

Minulý rok sme si ošúchané džíny užili, ale v roku 2021 sa vzor ala sprané či roztrhané rifle posúvajú na vyššiu úroveň: vidíme ich najmä na kolenách. Tieto džínsy nosili nedočkavo počas posledných Týždňov módy nielen trendsetteri, ale na móle sa objavili aj od značky Etra. Obrovské „otvory“ na kolenách vyzerajú najlepšie na nohaviciach so širším strihom, takže ak chcete nonšalantný look, skúste to práve s týmto rebelským kúskom džínsov.

ANSWEAR LAB / TOMMY JEANS / ANSWEAR LAB

Iná farba – aké odtiene vládnu túto sezónu?

Je pravda, že sme si zvykli na klasický modrý odtieň denimu, ale na jar ,je čas experimentovať. Voľné džínsy vyzerajú zaujímavo v žiarivých farbách. Na mólach, i na bulvároch v hlavných fashion mestách, sa objavujú pastelové džínsy v odtieňoch svetloružovej, broskyňovej alebo citrónovej. Vybielené ako ľadový sorbet,  či svieže farby v kombinácii so surovou textúrou denimu vytvárajú zaujímavé duo. V tejto sezóne sú džínsy k dispozícii aj v bielej a ecru – práve tieto svetlé nohavice budú ideálne pre váš nový, jarný styling.

THE KOOPLES / DR.DENIM / MISS SIXTY

Prečítajte si ďalší článok