Čítanie na 4 min 19 feb 2021

Tri správne kroky k vašim vytúženým rifliam

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Džínsy nepochybne patria k najobľúbenejším nohaviciam v pánskom šatníku. Máte už ten svoj dokonalý džínsový typ? Ak ste zatiaľ nenašli tie, ktoré by vyhovovali vám, a vášmu štýlu, je načase to zmeniť!

Dobré pánske rifle – materiál a povrchová úprava

Keď začínate dobrodružstvo s denimom, zamerajte sa na typ látky a povrchovú úpravu. Koniec koncov, chcete nájsť dobre strihané a decentné nohavice, ktoré po prvom praní nevyhodíte, však? Džínsy by mali byť vyrobené z hrubšej tkaniny, ktorá je pevnejšia a odolnejšia voči deformáciám. Stojí za to siahnuť po prírodných tkaninách – nohavice zo 100 % bavlny sa niekomu môžu zdať príliš nepoddajné (aj keď materiál pri nosení mäkne), takže sa môžete rozhodnúť pre malé množstvo umelých vlákien. Rifle zložené z 98 % bavlny a 2 % elastanu budú lepšie sedieť na vašej postave. Okrem materiálu je dôležitá aj kvalita vyhotovenia – šev a jeho estetická úprava, našitie pútok  a vreciek ako aj zapínanie na zips.

Ako si zvoliť strih vhodný k vašej postave?

Na dobrom strihu záleží, najmä pokiaľ ide o džínsy. Ani perfektne zladený outfit na vás nebude vyzerať dobre, ak si vyberiete príliš malé alebo príliš veľké nohavice. Dokonalé džínsy by mali sedieť v páse a na bokoch, a mali by mať správnu dĺžku – zvyčajne tieto rozmery zohľadňujú výrobcovia džínsov pri tvorbe veľkosti. Pred nákupom si dobre zmerajte svoje rozmery a nezabudnite: nekupujte si ani väčšie ani s voľným pásom (niektorí muži to zvyknú robiť zo strachu z nedostatku pohodlia). Džínsy sa pri nosení naťahujú, preto si vždy vyberte také, ktoré zodpovedajú vašim mieram. Rebríček džínsov zvyčajne obsahuje niekoľko nesmrteľných strihov, ktoré sú každú sezónu na vrchole. Výber, tých dokonalých, bude závisieť od typu vašej figúry, a vašich vlastných preferencií.

Skinny rifle

Sú pevné a priliehajú, takže sa v nich nebude skrývať žiadna chybička vašich nôh. Štíhli muži s jemne tvarovanými stehnami a lýtkami v nich budú vyzerať najlepšie.

MANGO / G-STAR RAW / LEE

Slim rifle

Ak máte štíhlu siluetu, namiesto úzkych tesných džínsov si však zvoľte skôr slim fit. Nohavice tohto typu sú úzke – stále obopínajú stehná, ale pri lýtkach sú o niečo širšie ako vyššie uvedený model. Každý štíhly muž v nich bude vyzerať dobre.

LEVI´S / LEVI´S / G-STAR RAW

Rovné rifle

Toto je najklasickejší model džínsov, tiež známy ako bežný! Rifle s rovným strihom po celej dĺžke je vhodný pre pánov so štandardnou siluetou a tvarmi plus size. Ak ste štíhly, s týmto strihom by ste mali byť opatrní – existuje riziko, že nohavice spôsobia, že v nich budete pôsobiť širšie.

LEVI´S / DR.DENIM / DR.DENIM

Zúžené džínsy

Vytvárajú veľa priestoru pre styling. Taktiež sú veľmi zhovievavé k väčšine typov postáv. Zúžené džínsy sú voľnejšie v stehnách, ale zúžené smerom nadol, opticky teda zoštíhľujú a predlžujú postavu. Dobre vyzerajú na štíhlych mužoch s vyšportovanou postavou.

PEPE JEANS / LEE / HUGO 

Voľné rifle

Ak si nadovšetko ceníte pohodlie alebo chcete schovať kilá navyše, zadovážte si voľnejšie rifle. Ide o voľný strih so širšími nohavicami, ktoré šikovne maskujú chyby postavy. Môžete tiež experimentovať s tmavšími farbami alebo previsnutými okrajmi, vďaka ktorým budete vyzerať štíhlejšie.

Značky džínsov – aj na tom záleží?

Štítok či brand. Aj to rozhoduje pri dobrej investícii! Ak už viete, aké džínsy hľadáte, mrknite na ponuku známych značiek. Dobré pánske rifle, ktoré sú nadčasové a vo vysokej kvalite, zvyčajne vyrábajú legendárne brandy, ktoré majú za sebou dlhoročné a dobré skúsenosti s návrhármi i technológiami. Veľkí hráči vo svete denimu navyše venujú čoraz viac pozornosti ochrane životného prostredia zavádzaním výrobnej techniky, ktorá znižuje spotrebu vody, využívaniu organickej bavlny alebo farbív, ktoré sú bezpečné pre životné prostredie. Ak hľadáte klasické džínsy, určite si pozrite Levi’s, Lee a Wrangler. Ľudia zameraní na dizajn a nové trendy sa môžu obrátiť na značky Diesel či G-Star Raw. V rebríčku obľúbených džínsových nohavíc sú tiež Pepe Jeans, Tommy Hilfiger a Tommy Jeans. Nebojte sa investovať do kvalitnej rifloviny – na rozdiel od imidžu vám to ušetrí peniaze, a dobre vyhotovené rifle vám poslúžia na mnoho sezón.

Prečítajte si ďalší článok