Čítanie na 4 min 24 feb 2024

Slnečné inšpirácie: Módne bundy pre jar 2024

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Vonkajšie oblečenie je dôležitou súčasťou outfitov. Ktoré bundy budú hitom na jar 2024? Existuje veľa návrhov, od známych klasík až po úplné novinky. V našom rebríčku sme našli modely, do ktorých sa tento rok oplatí investovať. Určite si pozrite nadchádzajúce trendy.

Módne bundy pre jar 2024 – objavte nové trendy

Zmena ročných období znamená nové módne trendy, hoci veľa z nich zostáva s nami dlhšie, vrátane veľmi žiadanej bordovej farby. Pokiaľ ide o vonkajšie oblečenie, uvoľnený trenčkot dominuje vo väčšine kolekcií módných domov. Aké sú módne bundy na jar? Značky nám dávajú voľnú ruku a ponúkajú množstvo strihov, dĺžok a farieb.

 

Niektoré štýly majú potenciál stať sa skutočným hitom. Jarná bunda môže byť vyrobená z džínsoviny, kože alebo oveľa tenších materiálov. Prvé dve látky sú však medzi obľúbenými. Bunda môže byť dlhá, krátka, voľná alebo dokonca extrémne priliehavá v pase. Džínsová variácia nikdy nezmizne z dámskych šatníkov, takže ide o dlhodobú investíciu. Dôležité je, že kožené motorbike bundy stále dominujú a Prada ukazuje, ako použiť moto bundu v ženských jarných outfitoch. Nie ste o tom presvedčení? Kúpte si tradičné čierne ramonesky, pretože aj tento rok budú obľúbené.

Módne bundy pre jar 2024 sú poctou minimalizmu, pričom dizajnéri sa rozhodli pre jednoduché strihy a tlmené farby. Nechýbajú však odvážne tvary a výrazné odtiene, ktoré určite oživia jarné štýly. Franžované bomber bundy ovládli prehliadkové mólo Rotate, zatiaľ čo farebné franžované a ozdobené bundy sú k dispozícii u Erdema.

Módne bundy na jar – ako si vybrať tú správnu?

Nákup nového vrchného oblečenia môže byť výzvou. Množstvo modelov, široká škála farieb a vzorov – to všetko robí rozhodovanie ťažkým. Po prvé, riadte sa svojim štýlom, po druhé, svojimi potrebami, a tiež zvážte, s čím chcete daný kúsok nosiť a kombinovať. Našťastie sú módne bundy na jar 2024 ako dlhé, tak krátke, takže ich ľahko prispôsobíte svojej postave, ako aj konkrétnemu štýlu.


Inšpirácia zo 70. rokov, 80. rokov a 90. rokov silne ovplyvnila oddelenie vrchného oblečenia na jar-leto 2024, pričom retro motívy sú zreteľné vo farbách, dokončeniach a najmä strihoch. Louis Vuitton ponúka široké, športové bundy z lesklých látok a trochu zabudnutého ortaliómu. Toto sú ideálne modely, ak chcete skryť svoje plnšie krivky alebo pridať nevšednosť svojmu outfitu.

Najbezpečnejšou voľbou je krátka alebo dlhá ramónka v čiernej farbe, ako aj športová bomber bunda z klzkého materiálu. Toto sú hity od Stelly McCartney, no zároveň základné kúsky, ktoré sa hodia ku všetkému. Miu Miu sa naopak rozhodli pre košele, ktoré sú neuveriteľne všestranné – voľné a pritom šik, vďaka golieru. Strih dobre funguje nielen so šatami, ale aj s riflami a teplákovými súpravami, takže môže byť kombinovaný mnohými rôznymi spôsobmi.

Dievčatá, ktoré sa radi vystavia, sa určite rozhodnú pre trendy vzor. Vzory z hadej kožušiny a bodky (skutočný hit sezóny jar-leto 2024) propaguje medzi inými aj Nina Ricci. Módne bundy pre jar môžu byť veľmi ženské. Krátke crop topy krásne zdôrazňujú pás a odkrývajú brucho. Niektoré bundy s ramenami sú takmer nepoužiteľné, ako tie od Atlein. Nie sú veľmi praktické, ale zaručujú elektrizujúci efekt bez ohľadu na oblečenie a doplnky, ktoré si vyberiete.

Bundy na jar – ako ich kombinovať s inými kúskami oblečenia?

Módne bundy na jar oživia vaše outfity a zároveň šikovne „vtesnajú“ trochu horúcich trendov do vášho šatníka, aj keď preferujete klasiku. Výrazný vonkajší plášť sa skvele hodí k bežným kúskom, od tmavých džínsov po ľahkú košeľu. Čierna a biela sú duo, ktoré garantuje úžasnú kombináciu, rovnako ako kompletný denim look.

Prechádzky po prehliadkových mólach sú skutočným zdrojom inšpirácie, keď nevieme, čo na seba. Kaki vojenská bombera, doplnená koženými nohavicami a ťažkými mokasínami s ponožkami, je model z Celine show. Kontrasty sú žiadúce, preto je dobrým nápadom doplniť outfit aj vzdušnou maxi alebo metalickou sukňou, a to k akémukoľvek typu vonkajšieho oblečenia.

Ktorá bunda na jar? Praktické a štýlové návrhy

Bunda na jar musí byť nielen štýlová, ale aj praktická. Počas tohto obdobia môže byť počasie nepredvídateľné, preto sa vám rôzne možnosti vonkajšieho oblečenia budú hodiť.

Počas daždivých dní si vyberte parku s kapucňou alebo iný model vyrobený z vodeodolného materiálu, napríklad podobný košeli. Keď prídu teplejšie dni, môžete s dôverou nosiť ľahšie typy, ako sú katany a „windcheater“-y. Sú skvelé na hodenie cez tričká, šaty a mikiny. Tieto varianty sú ideálne na vrstvenie, takzvané „cibuľové“ kombinácie. Módne bundy na jar sú zároveň štýlové a funkčné, a nová sezóna nám dáva príležitosť zaplniť medzery v našom šatníku.

Prečítajte si ďalší článok