Čítanie na 4 min 07 okt 2021

Späť do… formy. 5 YouTube trénerov, s ktorými bude cvičenie doma len radosť

Autor: Henrieta
Čítanie na 4 minúty

Každý môže cvičiť, najmä doma! Naštartujte svoj obľúbený tréning a pustite sa do práce – tu sú najzaujímavejší tréneri z YouTube, s ktorými si môžete zlepšiť svoju formu. Potrebujete len trochu miesta a niekoľko desiatok minút voľného času.

Neradi trénujete vonku, nemôžete alebo nechcete z rôznych dôvodov chodiť do posilňovne? Máme pre vás alternatívu – tréning doma v spoločnosti najcharizmatickejších trénerov a koučov z YouTube. Príjemné, atraktívne a úplne zadarmo! Vyberte si cvičenia, ktoré sa vám najviac páčia a na ktoré máte najväčšiu chuť – od posilňovacích cvičení a kardio cvičení až po pokojné cvičenia jogy a bláznivé tanečné zostavy.

Blogilates

Casey Ho je fitnesska – svoj kanál na YouTube rozvíja už viac ako 10 rokov a s online tréningom začala ešte na vysokej škole. Na jej kanáli nájdete rôzne cvičenia pre všetky časti tela. Za zmienku stoja najmä pilatesové cvičenia – Casey je v tejto oblasti odborník! Máte radi štruktúrovaný plán? Pozrite si jednu z jej výziev a skúste si napríklad vymodelovať postavu za 100 dní.

Fitness Blender

Daniel a Kelli sú manželia, ktorých spája vášeň pre šport. Na ich YouTube kanáli nájdete takmer 1 000 návrhov na cvičenie vrátane cvičení s činkami a HIIT (vysokointenzívny intervalový tréning). Zaručujeme vám, že z vás bude tiecť pot. Čím sa tréningové videá Fitness Blencer líšia od ostatných? Predovšetkým sú minimalistické – inštruktori sa zameriavajú len na cviky, techniku a ich trvanie. Nie je tu žiadna hudba, farebné pozadie ani iné dekorácie, takže sa môžete plne venovať cvičeniu a vybrať si hudbu podľa vlastných preferencií. Čo tak naozaj dlhý a uspokojujúci tréning? (Všimnite si, že video nižšie je jedno z dlhších, u Kelli a Daniela ľahko nájdete aj cvičenia, ktoré trvajú len 10 minút).

 

Súprava na spaľovanie kalórií:

Fitness Marshall

Ak vás nudia klasické cviky, radi sa zabávate a máte vrodený zmysel pre rytmus, vyskúšajte tréningy Caleba Marshalla. Jeho kanál je kvintesenciou „tanečného tréningu“ – nájdete tu stovky krátkych, niekoľkominútových videí vytvorených v rytme populárnych piesní, napríklad od Dua Lipa, Lady Gaga alebo Eda Sheerana. Pri tanci môžete nielen spaľovať kalórie, ale predovšetkým zlepšiť svoju kondíciu a pohyb (a zároveň sa naučiť novú tanečnú zostavu). Ak neviete, ako zostaviť tréning, pozrite si pripravené zoznamy skladieb, ktoré sú k dispozícii na kanáli.

Joga s Adriene

Joga sa v posledných rokoch stala jednou z najpopulárnejších jogových disciplín a je ideálna na cvičenie doma – je pokojná, naťahuje svaly a zlepšuje výkonnosť. Na kanáli Adriene Mishler nájdete množstvo krátkych aj dlhších lekcií s rôznou úrovňou náročnosti. Od základných pozícií až po pokročilé sa stanete joga guru! Začnite napríklad rannými cvičeniami, ktoré vám dodajú energiu na celý deň.

 

Vaša cvičebná súprava na jogu:

Chloe Ting

Jedna z najpopulárnejších fitness youtuberiek vás pozýva do svojho sveta. Chloe Ting spôsobila revolúciu vo fitnes tréningu a má milióny divákov, ktorí to dokazujú. Na jej kanáli uvidíte množstvo rôznych návrhov – ak ste začiatočník, začnite s tými najjednoduchšími. Chloine tréningy sa zdajú byť jednoduché, ale len na prvý pohľad ;). Samozrejme, nezabudnite si pozrieť kultový „Get Abs in Two Weeks“, ktorý sa stal virálnom na internete:

 

Prečítajte si ďalší článok