Čítanie na 4 min 07 feb 2020

ŠPORTOVÉ OBLEČENIE PRE ROK 2020

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Nezáleží na tom, či sa už pre vás športová sezóna začala, alebo sa na ňu ešte len pripravujete – je najvyšší čas doladiť si svoj cvičebný úbor. Pozrite sa, aké budú vychytávky športového oblečenia, obuvi i doplnkov!

Trend, ktorý bude v tejto sezóne dominovať

Athleisure – v doslovnom preklade kombinácia slova „atletický“ a „voľnočasový vystihuje šport a pohodlný štýl zároveň. Tento trend sa zrodil na začiatku 21. storočia, a z roka na rok si získava čoraz viac fanúšikov. Azda aj preto, že ide o každodenné nosenie športového oblečenia. Ak ste veľkým fanúšikom fitnes alebo posilňovne, nemusíte sa obmedzovať na nosenie svojich obľúbených legín alebo mikín iba počas cvičenia. Vložte do svojich každodenných stylingov práve športové prvky, a nevzdávajte sa pohodlia ani funkčnosti. Je len na vás, či to budú iba pohodlné tenisky, športová bunda alebo príjemná tepláková súprava. A čo môžete urobiť, aby ste sa stali súčasťou aj iných výziev športového zázemia? Stačí, keď sa začítate nižšie!

GUESS JEANS / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS PERFORMANCE / REEBOK / KARL LAGERFELD

CALVIN KLEIN PERFORMANCE / CALVIN KLEIN / NIKE / FILA / NIKE

Najmódnejšie farby a vzory

Ak je pre vás športová hala či posilňovňa dôležitá, určite venujte pozornosť farbám aj vzorom. Koniec koncov, je príjemnejšie unaviť svoje telo v dizajnérskom tope ako v bežnom bielom tričku. V tejto sezóne by vášmu „športovému odevu“ nemal chýbať odtieň modrej – Classic Blue, je totiž farbou roku 2020. Je to výrazná farba (preto ho môžu nosiť obe pohlavia), dobre sa hodí k iným farbám a symbolizuje profesionalitu. Odtieň je skvelý pre tričká i krátke nohavice, ako aj pre doplnky, napr. batohy. Ak uprednostňujete mäkšie farebné tóny, vyberte si pastely. Pudrová ružová, citrónová, mätová a krémová vyzerajú skvele na všetkých prvkoch, od tenisiek po čelenku. Na rozdiel od tlmených a klasických odtieňov môžu byť návrhy naozaj šialené! Na mólach opäť vládnu bodky, nemôžu teda chýbať ani v športovej móde.  Športové mikiny, bundy a topy s farebnými bodkami budú pre vás povzbudením k radostnej aktivite – už len pohľadom na tieto fashion kúsky sa vám akiste zvýši hladina endorfínov. Okrem bodkovaných vzorov, môžete staviť aj na nepravidelné abstraktné potlače. Minimalizmus zase miluje kontrasty a geometrický color blocking.

FILA / PUMA / ADIDAS ORIGINALS / PUMA / NIKE

ADIDAS ORIGINALS  / TOMMY SPORT / JORDAN / NIKE / ADIDAS ORIGINALS

Najlepšie športové topánky

Nesmieme zabudnúť ani na základ športového oblečenia – a to sú tenisky. Drobnými zmenami aj oni prešli. Inšpirácie z 90. rokov stále vládnu, ale v oveľa pokojnejšej, utlmenejšej a pastelovejšej podobe. Zvlášť stojí za to venovať pozornosť klasickým modelom Nike Air Max alebo niektorým modelom New Balance. Už sme spomínali trend color blocking, ktorý sa bude objavovať aj na športovej obuvi. Kontrastné farby oslovia dievčatá i chlapcov, ktorí oceňujú expresívnosť, a určitú nevyváženosť. Tento rok oslavujeme aj ďalší retro návrat….Biele tenisky opäť nadobudli obľúbenosť, takže stojí za to zadovážiť si zopár ikonických modelov s objemnou podrážkou.

TWINSET / NIKE / TOMMY JEANS / NEW BALANCE / ADIDAS ORIGINALS

NIKE / FILA / NEW BALANCE / DIESEL / ADIDAS ORIGINALS

Prečítajte si ďalší článok