Čítanie na 3 min 05 mar 2021

Športový krok v ikonických teniskách

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Jar je najlepšie privítať v … teniskách, preto sa nechajte vtiahnuť do sveta topánok akou je športová obuv, aby ste zistili, ktoré novinky, budú v tejto sezóne dominovať! Pripravili sme zoznam najhorúcejších trendov: farby, modely aj špičkové značky.

Kúzlo retro tenisiek

Móda sa z času na čas rada obzrie späť, a nechá sa inšpirovať štýlom predchádzajúcich desaťročí. V prípade tenisiek je to veľmi presná inšpirácia – ikonické modely uvedené na trh v 70. a 80. rokoch sú v súčasnosti najobľúbenejšie. Obdivujeme ich jednoduchú formu, kožený zvršok a tlmené, elegantné farby vychádzajúce z odtieňov bielej, béžovej, sivej, hnedej alebo bordovej. V tejto súvislosti stoja za pripomenutie nesmrteľné modely: Reebok Club C a Adidas Superstar. Ich jednoduchý dizajn a forma, isto potešia fanúšikov minimalizmu.

PUMA / REEBOK / PATRIZIA PEPE

ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS ORIGINALS

REEBOK / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS ORIGINALS

NEW BALANCE / ADIDAS ORIGINALS / EMPORIO ARMANI

Farebný koketjl

Aj keď sú klasické biele tenisky stále na vrchole, ostýchavo hľadíme smerom k živým farbám, vďaka ktorým budeme môcť svoj štýl ešte lepšie vyjadriť. Na teniskách sa objavia intenzívne farby v skutočne odvážnych, kontrastných kombináciách: fialová so žltou, modrá s oranžovou alebo zelená s červenou. Konzervatívnejší ľudia môžu experimentovať s color blockingom v pastelovej verzii – tento efekt na teniskách vyzerá totiž rovnako zaujímavo!

ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY / PUMA / KURT GEIGER LONDON

TOMMY HILFIGER / LIU JO / STEVE MADDEN

ASICS / TOMMY JEANS / DIESEL

PUMA / VANS / PUMA

Skvelý návrat „dady“ tenisiek

Na jar tohto roku návrhári ohlasujú veľký návrat dady tenisiek (hoci je otázne, či už niekedy vyšli z módy?). Robustné topánky na platforme flirtujú s ostatnými trendmi sezóny: sú intenzívne farebné, lákavé formou prevzatou priamo z 80. a 90. rokov, a neboja sa moderných športových technológií. Ako obvykle, aj tento typ nosíme ku každému odevu: od voľnejších oblekov a volánkových šiat až po typické športové teplákové súpravy.

FILA / LOVE MOSCHINO / AE7 EMPORIO ARMANI

ADIDAS ORIGINALS / KARL LAGERFELD / LIU JO

PUMA / KARL LAGERFELD / D.A.T.E.

NEW BALANCE / NEW BALANCE / ADIDAS ORIGINALS

Nielen na tréning

Silný posun smerom k pohodlným a športovým vibráciám možno pozorovať aj vo svete tenisiek. Na jar bude ťažké rozlíšiť medzi obuvou určenou na tréning a striktne streetwearovými modelmi. Módna obuv využíva hŕstku technologických noviniek a dizajnu, ktorý bol kedysi určený pre športovcov. Sú ľahké, sedia vašim nohám, často vyrobené zo sieťoviny, pružných materiálov a vybavené ďalším tlmením. Ich futuristický dizajn a maximálne pohodlie oceníte nielen v telocvični – teraz beháme v týchto topánkach pre rožky na raňajky alebo sa ponáhľame na dôležité stretnutie.

NIKE / NIKE / ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY

ADIDAS ORIGINALS / NIKE / PUMA

NIKE / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS ORIGINALS

PUMA / PUMA / NIKE

Prečítajte si ďalší článok