Čítanie na 3 min 23 okt 2018

SÚBOJ ŠTYLISTOV – VÍŤAZNÉ OUTFITY V TOP 10

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Ošiaľ, menom Súboj Štylistov, ktorý rozvíril hladinu módneho vnímania na Slovensku predčil očakávania nielen samotných organizátorov, ale predovšetkým aj veľactenú porotu v zložení Mária Čírová, Eva Blahútová, Iveta Kopernická, Karolína Chomisteková a Alexander Lindov. 163 fanúšikov stylingu, estetického cítenia i kreativity predstavili svoje autorské diela, čím prejavili veľkú odvahu, ktorá práve 10-im z nich priniesla vytúžený pocit z dobre odvedenej práce.

Množstvo štýlov, módných kreácií, outfitov, lookov či veľmi impozantných fotografií dali porote zabrať. A hoci na plánované stretnutie veľkej päťky prišli všetci so svojimi predvybranými finalistami, niekoľkohodinový brainstorming doslova prevrátil všetko naruby. A na základe akých kritérií  sa rozhodovalo pri finalistoch? „Spoločne sme vyberali z množstva zúčastnených, ktorí boli naozaj výborní. Ja osobne som preferoval finalistov, ktorí si dali záležať na výslednej fotografii, na jej koncepte, a samozrejme aj na dobrom štylistickom oku“ hovorí štylista Alexander Lindov. Populárna slovenská bloggerka, víťazka predchádzajúceho ročníka Súboj Štylistov, Iveta Kopernická svoj výber podmienila nasledovne :„Určite pri výbere finalistov zapôsobil prvý dojem. Následne potom som sa pozerala na celkový styling a fotku ako takú. Pri súťažiacich som ocenila nápaditosť, cit pre módu a celkový koncept outfitov. Bola som príjemne prekvapená, že sa našlo toľko módychtivých nadšencov, ktorý ukázali čo je v nich.“ Pre riaditeľku súťaže Miss Slovensko a zároveň úspešnú modelku Karolínu Chomistekovú boli rozhodujúce práve nápadité stylingy: „Rozhodovala som sa na základe kreativity, originality a vyjadrenia osobnosti v tvorbe. Oceňujem veľmi profesionálne spracovanie niektorých súťažiacich. A keďže dávam dôraz na prvý dojem, svojich finalistov som vybrala práve podľa tohoto merítka“. Milým prekvapením pre všetkých bol aj fakt, že nielen dámy sú módou živené. Súboj Štylistov oslovil na Slovensku aj silnejšie pohlavie, čomu sa potešili aj hostitelia celého projektu i zástupca mužskej časti poroty Alexander Lindov „Ocenil som rôznorodosť, a aj to, že i páni nabrali odvahu a nebáli sa prihlásiť.

A tak sa po dôkladnom a premyslenom uvážení dospelo k definitívnemu záveru, o ktorom sa napokon presvedčiť  môžete aj Vy sami. 

Hana Kuklišová

Ivana Kissimonyiová

Ivana Vanečková

Ján Kucej

Laura Štorcelová

Lenka Kordovaníková

Martinusová a Opoldusová

Natália Ancinová

Romana Čuntová

Silvia Goliašová

Prečítajte si ďalší článok