Čítanie na 4 min 25 sep 2018

SÚBOJ ŠTYLISTOV: EXKLUZÍVNE PREDSTAVENIE POROTY

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Kto rozhodne o udelení titulu Najlepší Štylista roku 2018? Ktoré osobnosti zmenia budúcnosť jednému z mladých módnych talentov na Slovensku? Zoznámte sa s päťčlennou porotou projektu Súboj Štylistov zloženej z ostrieľaných profesionálov. Módna ikona, modelka, fashion blogerka, štylista a šéfredaktorka módneho lifestylového magazínu otvoria už túto jeseň najkreatívnejšiemu štylistovi dvere do módnej brandže. 

MÁRIA ČÍROVÁ

Nadčasová, ženská, elegantná a s príchuťou rafinovanej extravagancie. Aj takto môžeme vystihnúť skvelú speváčku, textárku, klaviristku a módnu ikonu, ktorá svojim vycibreným vkusom preukazuje publiku nielen hudobné zážitky, ale aj odvahu ako byť unikátom vlastného štýlu. Od získania Zlatého Slávika, v kategórii Objav roka už uplynulo mnoho času a Mária s úspechom vykročila na hudobnú scénu ako albumami tak aj s CD nosičmi. Z tých nových profesionálnych pozícií, ktoré táto dáma taktiež s ľahkosťou predviedla je moderovanie divácky populárnej reality šou O desať rokov mladší, ktorá sa tešila u širokej verejnosti nesmierne pozitívnemu ohlasu.

 

 

 

KAROLÍNA CHOMISTEKOVÁ

V roku 2013 vyhrala titul Miss Slovensko a ako prvej Slovenke sa jej podarilo prebojovať  sa na svetovej súťaži Miss World do top 15. Päť rokov sa podieľa na kreatíve a tvorbe projektu Miss Slovensko, kde v súčasnosti pôsobí ako riaditeľka projektu, s čím sa spája aj jej spolupráca s mnohými módnymi návrhármi ako aj s fashion akciami ako Eurovea Fashion Forward, Bratislavské módne dni, Fashion Live a mnohé iné. Medzi návrhármi má otvorené dvere aj ako topmodelka. Na Pražskom Fashion Weeku predvádzala už niekoľko krát modely od Michaela Kováčika, ale s eleganciou vie predvádzať aj róby talentovanej Janky Pištejovej či Hellenski. Popri tejto činnosti sa venuje aj  štúdiu na vysokej škole City University of Seattle. Jej vzťah k móde je veľmi intenzívny. Veľkou inšpiráciu v oblasti módy bol pre Karolínu aj Paríž, kde žila  viac ako rok. V móde sa riadi výrokom od legendárnej Coco Chanel: „Woman can be over dressed but never over elegant.”

 

IVETA  KOPERNICKÁ

Písal sa rok 2012 a blog DonnaIveh.com uzrel svetlo sveta. Vtedy ešte Iveta netušila, že ju bude blogovanie baviť tak dlho. A práve blogovaním  sa dostala k stylingu a k súťaži Súboj Štylistov, ktorú vďaka svojmu editoriálu aj v roku 2015 vyhrala. Súťaž bola iba malý krôčik k tomu, aby naďalej  veľmi šikovne rozvíjala svoje stylingové zručnosti. Vďaka tomu sa neskôr dostala aj k pracovným ponukám na módnych editoriáloch do časopisov a reklám, či hudobných klipoch. Má za sebou spolupráce na módnom fotení do časopisov EMMA a EVA, ako stylistka sa podieľala  na outfitoch do reklám, napríklad pre Rajo alebo Saturn. Pod svojou taktovkou mala taktiež styling finalistiek do súťaže Czechoslovak Top Model ako aj do hudobných klipov, napríklad pre Daru Rolins. Módu berie ako každodennú potrebu, ale štýl ako dušu outfitu. Teraz je hlavne mamou a svoju novú profesiu si naplno užíva. „Môžete nosiť čokoľvek a akokoľvek, ale bez vašej osobnosti, to nie je ono.“

ALEXANDER  LINDOV

Alexander je slovenský módny stylista žijúci striedavo v Prahe a Bratislave. Študoval módny styling a marketing. Od roku 2013 úzko spolupracuje s mnohými prémiovými lifestylovými magazínmi, kde vytvára kreatívny koncept pre fotenia a zároveň pracuje aj ako osobný stylista. Alexander má vo svojom portfóliu TV projekty: O 10 rokov mladší, Miss Slovensko 2016, 2017, 2018 a reklamné kampane: Rowenta, Jan Molnar Salon, Aupark shopping center, Tatra Banka. Asistenčne sa podielal na foteniach pre Vogue Japan i Vogue Portugal. Jeho fashion editoriály boli uverejnené v magazínoch Elle, Elle Man, Eva, Emma, Inspire, Woman, Top Fashion and Dolce Vita. Pre jedno z najväčších obchodných centier na Slovensku – Aupark Shopping ponúka svoje služby privátneho štylistu.

 

EVA  BLAHÚTOVÁ

Eva je dlhoročná šéfredaktorka prestížneho lifestylového mesačníka, ktorý udáva trendy v móde, kráse a rieši vzťahy z pohľadu žien. V súčasnosti okrem časopisu vedie aj web emma.sk, wanda.sk a dohliada na sociálne siete týchto médií. Eva  v móde  preferuje športovú eleganciu s dôrazom na zaujímavý detail.

 

 

 

 

CHCETE VEDIEŤ VIAC O SÚBOJI ŠTYLISTOV? NAVŠTÍVTE NAŠE STRÁNKY: www.subojstylistov.answear.sk 

Nahliadnite s nami do zákulisia nakrúcania videa. Naše poďakovanie patrí make up artistke Urban Decay a fotografke Paule Trebatickej

Prečítajte si ďalší článok