Čítanie na 4 min 09 okt 2020

Trendy na jeseň a zimu 2020/2021 – druhá časť

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Módne inšpirácie sa nikdy nezastavia! Toto je druhá časť fashion trendov pre dámy na jeseň a zimu 2020/2021. V tejto sezóne sa nazhromaždilo mnoho štýlov, desaťročí aj strihov, vďaka ktorým si každý milovník módy nájde niečo pre seba.

Druhá koža

Koža je materiál, ktorý je v móde už mnoho rokov – aj túto sezónu, rovnako ako v tej predchádzajúcej, opäť oceňujeme jej estetické a praktické vlastnosti.  Výrazný akcent sa v tejto sezóne kladie nielen na topánky a doplnky, ale predovšetkým na kožené oblečenie. Vsadili sme na nohavice a sukne, šaty, motorkárske bundy, obleky i kožené kabáty. Snažíme sa zdôrazniť vlastnosti tohto materiálu a maximálne využiť jeho vlastnosti – teda štrukturálne záhyby, asymetriu, plisovanie či volánky, ktoré dodávajú objem.

SPORTMAX CODE / ANSWEAR.LAB / ANSWEAR.LAB 

MEDICINE / ANSWEAR.LAB / PATRIZIA PEPE

Diskrétne retro kúzlo

Inšpirácií za posledné desaťročia je neúrekom! Dizajnéri využili nielen 90. a 80. roky, ale aj hippie a op-art 70. a 60. rokov a pekne ich navzájom popreplietali. Pripravte sa teda na skvelý návrat vzdušných maxi šiat s paisley vzorom, manšestrových oblekov, svetrov s folk motívmi alebo krátkych sukní v tvare písmena A. Celkový dojem má byť nostalgický a jemne ženský, aký vedia so šarmom im vlastným vytvoriť Francúzsky, ktoré ovládajú majstrovsky kombinovať moderné strihy s retro vzormi.

SPORTMAX CODE / SCOTCH & SODA / ANSWEAR.LAB

PEPE JEANS / MANGO / STEFANEL

Stavte na objem

Túto sezónu sa definitívne lúčime s minimalizmom – výrazné strihy sú čoraz populárnejšie. Dôraz sa kladie na ramená – inšpirované 80. rokmi. Buffy a balónové rukávy, záhyby a volánky upriamujú pozornosť na konkrétne časti postavy. Objemové strihy sa neobjavujú iba na blúzkach či šatách – ak chcete držať krok s trendmi, mali by ste zvoliť aj sveter alebo dokonca kabát či sako s „puffy“ rukávmi.

ONLY / MISS SIXTY / ANSWEAR.LAB

ANSWEAR.LAB / VERO MODA / TOMMY JEANS

Čas na párty

Jeseň a zima sú obdobím večierkov – preto sa párty styling javí ako dôležitý bod každej sezóny AW. Tento rok môžete využiť niekoľko trendov. Na vrchole sa stále držia volánky, zdola nahor v menších alebo väčších veľkostiach. Nesmieme tiež zabudnúť na metalické materiály vrátane striebra, ktoré sa tvorcom páči, najmä v tejto sezóne. Na vlne popularity retro módy stoja za pozornosť aj šaty v štýle 40. a 80. rokov. Výtvory s puffy rukávmi, asymetrickým výstrihom alebo silne zvýraznenou hornou časťou siluety budú hitom každej udalosti.

PATRIZIA PEPE / RED VALENTINO / GUESS JEANS

MISS SIXTY / LIU JO / PINKO

Pohodlie nielen v každodennom živote

A keď sa bály skončia, môžete sa pohodlne usadiť a zobliecť svoje telo do pohodlného outfitu. Ale nielen po párty večierkoch. Pohodlné oblečenie sa stalo trvalou súčasťou nášho každodenného šatníka. Okrem teplákových súprav nosíme voľné mikiny s elegantnou sukňou, pletené šaty a legíny, ktoré sa môžu dokonca v dizajnovom nádychu objaviť v spoločnosti saka. Dôležitá je tiež obuv a doplnky, preto si pripravte robustné tenisky, bejzbalovú čiapku a športové hodinky.

NOISY MAY / ADIDAS ORIGINALS / PEPE JEANS

HUGO / TOMMY JEANS / MANGO

Prečítajte si ďalší článok