Čítanie na 3 min 25 aug 2022

Vystúpte zo svojej športovej komfortnej zóny – ako začať s novým cvičením?

Autor: Henrieta
Vystúpte zo svojej športovej komfortnej zóny - ako začať s novým cvičením?
Čítanie na 3 minúty

Beháte, plávate, dvíhate činky… Alebo je možno čas na zmenu a vyskúšanie niečoho nového? Vyzývame vás, aby ste vystúpili zo svojej komfortnej tréningovej zóny.

K zdravému životnému štýlu patrí pohyb. Možno ste už našli svoj obľúbený šport, možno ho ešte stále hľadáte, alebo ste uviazli v športovej rutine a máte pocit, že vám chýba impulz na začatie novej aktivity. Čo vás brzdí? Tréma, nedostatok vhodného vybavenia alebo možno motivácia?

Prečo je rozmanitá fyzická aktivita taká dôležitá?

Športujeme nielen pre svoje telo, zdravie a kondíciu. Tréning nám má prinášať radosť, nové podnety a rozvíjať nás. Preto nemôže byť nudný. Priznajme si, že tá istá trasa prejdená na bicykli po stýkrát alebo identická zostava silových cvikov je sotva fascinujúca. A predsa sa oplatí rozvíjať a skúšať nové veci! Rozmanitosť fyzických aktivít nám umožňuje nielen dostať sa z tréningovej rutiny. Predovšetkým umožňuje všestranný rozvoj nášho tela a našej kondície. Posilňujeme svaly, vytrvalosť, flexibilitu, rozvíjame rýchlosť a kondíciu.

Ako meníte svoj tréningový režim?

Najskôr si položte otázku, čo v súčasnosti trénujete, ktoré časti tela posilňujete a na čom ešte potrebujete popracovať. Ak si zvyčajne vyberáte intenzívne spaľovacie tréningy, prečo ich nedoplniť o cvičenia so záťažou? Beháte, plávate alebo jazdíte na kolieskových korčuliach? Alebo chodíte na skupinové cvičenia, napríklad energickú zumbu? Vášmu telu môžu chýbať aj pokojnejšie cvičenia, ako je pilates, decentný strečing alebo joga, ktoré často zanedbávame. Prázdniny a teplé dni sú ideálne na začatie nových aktivít, najmä vonku. Už spomínaná jazda na kolieskových korčuliach a bicykli nestačí. Môžete si vyskúšať nordic walking, ísť na lezeckú stenu, zahrať si tenis alebo golf.

Čo tak vyskúšať niečo nové v posilňovni?

Posilňovne a fitnes kluby patria medzi najobľúbenejšie miesta, kde pracujeme na svojej kondícii. Mnohí ľudia sa však venujú len jednému druhu aktivít, napríklad sa rozhodnú cvičiť len na strojoch alebo navštevovať rovnaké hodiny s rovnakým inštruktorom. Čas na zmenu! Pociťujete strach, neistotu? Vyskúšajte nový typ cvičenia s priateľmi. Ak ste sa doteraz vyhýbali závažiam veľkým oblúkom, vezmite si so sebou ďalšiu osobu, najlepšie skúsenú, ktorá vám vysvetlí, čo máte robiť a ako máte cvičiť. Spoločná aktivita vám pomôže prekonať strach z neznámeho. Dôležitý je aj pozitívny prístup. Je nepravdepodobné, že by vás niekto iný pri cvičení kritizoval; nanajvýš vám ponúkne podporu. Novú aktivitu môžete tiež kedykoľvek ukončiť a vrátiť sa k obľúbeným cvičeniam.

Nájdite si svoj obľúbený šport so spoločnosťou Reebok

Pre športovú všestrannosť vás motivuje značka Reebok. S topánkami Nano X2 s textilným zvrškom, ktorý funguje v posilňovni aj mimo nej, budete môcť vyskúšať nové aktivity. Od drepov na jednej nohe po burpees, od mŕtvych ťahov po výpady a skoky. Tieto topánky vám dodajú sebavedomie!

 

Prečítajte si ďalší článok