Čítanie na 2 min 08 feb 2024

Won Hundred na Copenhagen Fashion Week

Autor: Michaela
Čítanie na 2 minúty

Všestranné a nadčasové kolekcie, nadrozmerné siluety, severský minimalizmus, dôraz na detaily v dizajne. Takto môžu byť opísané dizajny značky Won Hundred. Čo je špeciálne na novej kolekcii značky, pripravenej pre jeseň-zima 2024?

Won Hundred je značka módneho odevu so sídlom v Kodani, založená v roku 2004 Nikolajom Nielsenom. Severská značka sa vyznačuje vysokokvalitným remeselným spracovaním, udržateľnou výrobou a výberom látok s ohľadom na životné prostredie. Víziou zakladateľa značky je vytvárať udržateľné unisex oblečenie s dôrazom na výrazný dizajn a rešpekt voči prírode.

Všetka denimová výroba sa vykonáva s dôveryhodnými partnermi v Taliansku, používa sa len organický bavlnený denim a praný je v niektorých z najlepších práčovní v priemysle,“ informuje oficiálna stránka značky.

Kolekcia denimu od Won Hundred

Srdcom a dušou značky Won Hundred je denim. Tento materiál definoval DNA značky od jej vzniku. Práve denim sa stal centrom tohtoročnej jubilejnej kolekcie, s názvom Surrender, prezentovanej na Copenhagen Fashion Week. Pre zakladateľa značky, Nikolaja Nielsena, je nová kolekcia nostalgickou cestou do minulosti a zároveň ukážkou svetu poznatkov a skúseností, ktoré Won Hundred za mnoho rokov v módnom priemysle nazbieral.

„Venovali sme čas porozumieniu tomu, čo značka Won Hundred predstavuje. Teraz sme pripravení odhaliť jej plný potenciál a použiť ho v kolekcii pre jeseň-zima 2024, inšpirovaní poslednými dvoma desaťročiami tvorivej práce,“ vysvetľuje Nikolaj Nielsen.

Svieži pohľad na súčasnú módu

„Prešli sme naše módné archívy, aby sme znovu premysleli ikonické štýly denimu, ktoré boli kľúčové na začiatku vývoja značky,“ dodáva Nielseon kolekcii Surrender.

Voľba denimu ako vedúceho materiálu pre kolekciu nie je náhodná. Od začiatku sa Won Hundred zaviazal k minimalistickému štýlu denimu. Koniec koncov, denim je tradične unisexový materiál, ktorý sa dokonale hodí ku konceptu značky.

Surrender je kolekcia, ktorá zapadá do meniaceho sa prostredia Copenhagen Fashion Week. Doteraz bola hlavne venovaná dámskej móde ale, začína stále viac predstavovať už aj mužské a gender-fluidné štýly, a odmieta tradičné binárne delenie. Prezentácia kolekcie od Won Hundred predstavuje vzrušujúci návrat ku koreňom minimalistického severského štýlu a nový, zaujímavý pohľad na súčasnú módu.

Prečítajte si ďalší článok