Čítanie na 2 min 08 feb 2024

Zrelý minimalizmus v štýle Remain

Autor: Michaela
Čítanie na 2 minúty

Ako vyzerá šatník modernej ženy? Značka Remain predstavila svoju víziu na Copenhagen Fashion Week, prezentujúca svoje najnovšie dizajny v ústretovom priestore galérie Den Frie. – S touto kolekciou Remain dokazuje, že patrí medzi špičkové dánske značky – zdôrazňuje Łukasz Witek, vedúci stylist portálu Answear.com.

Remain je značka založená v roku 2018 v Kodani Denisom Christensenom. Značka reinterpretuje interiér moderného šatníka ženy, kombinujúc nadčasové klasiky so súčasnými a minimalistickými kúskami šatníka. Remain venuje pozornosť detailom vo svojom štýle, pričom kvalitná koža je ich charakteristickým znakom. Čo vás čaká v kolekcii značky pre jeseň-zima 2024?

Remain na Copenhagen Fashion Week

Nová kolekcia Remain vznikla pod vedením nového kreatívneho riaditeľa Martina Asbjørna. Dizajny pre sezónu jeseň/zima 2024 sú inšpirované ženským power dressingom, narážajúc na DNA značky. Na kodaňskej prehliadke sa tiež objavili štruktúrované siluety, zaujímavé kontrasty v textúrach a sofistikovaná jednoduchosť.

Chcel som kombinovať prvky klasického a nadčasového oblečenia, ale videné cez objektív súčasnej, silnej ženy“ – vysvetlil Asbjørn po prehliadke, zdôrazňujúc, že pri tvorbe kolekcie sa riadil intuitívnym prístupom.

Pozerám sa na ženy, ktoré vidím okolo seba – vo svojom osobnom živote aj vo spoločnosti ako celku. Pre mňa je táto kolekcia o nálade a emóciách, ktoré som vždy chcel vyjadriť“ – dodal.

Kolekcia dotiahnutá do každého detailu

Prehliadka Remain sa konala v Den Frie. Galéria poskytla dokonalé pozadie pre minimalistickú povahu kolekcie. Štýly prezentované na móle sa stali centrálnou súčasťou módnej prehliadky. Otváracie kreácie boli surové, vážne a dokonale strihané. Dizajny, ktoré nasledovali, sa plynulo presunuli k záhybom a moderným formám.

Prvá kolekcia Remain pod vedením nového umeleckého riaditeľa Martina Asbjoerna predviedla to najlepšie z DNA značky a dostala ju na ďalšiu úroveň. Neutralná farebná paleta, doplnená matnými pastelmi, vytvorila harmonický kontrast s minimalistickými formami. „Remain dokazuje s touto kolekciou, že patrí medzi špičkové dánske značky“ – tak opisuje svoje dojmy zo show Łukasz Witek, hlavný stylista Answear.com.

Kolekcia sa držala tmavých odtieňov burgundy, zelenej, hnedej a čiernej. Boli tam aj čerstvé, lila odtiene. Dizajn značky Remain je dotiahnutý do každého detailu.

Prečítajte si ďalší článok