Čítanie na 3 min 02 mar 2023

Žena žene… sestre. Limitovaná kolekcia SISTERHOOD by Answear.LAB

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Sesterstvo je sila! Sesterstvo je nádej! Sesterstvo je budúcnosť! Answear.LAB dokazuje, že vzájomná podpora medzi ženami nie je mýtus. Najnovšia limitovaná kolekcia SISTERHOOD, ktorá spája svet módy, hudby a umenia, oslavuje ženské priateľstvo a solidaritu na mnohých úrovniach.

Silné ženy sa neboja podporovať iné ženy. Máme predsa obrovskú silu a vieme ju využiť – preto konáme spoločne. Spájame svoje sily a talenty, aby sme pomáhali, podporovali a iniciovali veci dôležité pre iné ženy. Sme ako sestry a kráčame ruka v ruke. Keď treba, povzbudzujeme sa, zdieľame spoločné zážitky, motivujeme sa a bojujeme: za spoločné i vlastné ciele, sny, túžby. Takúto víziu sesterstva predstavuje limitovaná kolekcia SISTERHOOD od Answear.LAB. Sesterstvo alebo ženské bratstvo sa považuje za protiváhu k rivalite, ktorú ženám vnucuje patriarchálna kultúra. Sesterstvo je podpora a empatia. Na tomto základe môžete budovať vzťahy, ktoré vyplývajú z úcty k druhým, ale aj k sebe samému; ktoré nekategorizujú, nehodnotia, nekritizujú. Nemusíte byť pokrvne spriaznené, aby ste sa mohli nazývať „sestra“ – prejavujte solidaritu, starostlivosť a pomáhajte si navzájom.

Kolekcia plná sesterskej sily

Každá z nás si môže obliecť čo chce, bez trápnych pohľadov či slov kritiky, padajúcich aj z pier iných žien. Sme sestry a štýlom, bez slov, môžeme vyjadriť, kto sme. Preto v kolekcii SISTERHOOD nájdeme množstvo odkazov a skrytých symbolov odkazujúcich na sesterstvo. Ružová farba – vlajková farba kolekcie, symbolizuje bezpodmienečnú lásku a porozumenie, ktoré by ženy k sebe mali mať. Ružová je romantická a intímna zároveň, v psychológii farieb je znakom nádeje – dáva pocit, že všetko bude v poriadku. Ružová je tiež vlajkovou farbou návrhárky a módnej ikony Elsy Schiaparelli, ktorej tvorba inšpirovala dizajnérov Answear.LAB. V kolekcii SISTERHOOD sa energický odtieň šokujúcej ružovej objavuje na kožených kabátoch, saténových šatách, tylových sukniach a dámskych kostýmoch. Sprevádza ho upokojujúca denimová modrá a futuristická strieborná, odkazujúca na budúcnosť a sféru našich snov. Nežiaria len pútavé nášivky na džínsoch a džínsových katanách či šperky dopĺňajúce štylizácie, ale aj oblečenie: strieborné bombery, motorkárske bundy, topy a sukne.

SISTERHOOD je sila!

Sesterstvo ovplyvňuje každý aspekt života, a preto kolekcia SISTERHOOD ďaleko presahuje svet módy, spája sa s hudbou a umením. Každá z týchto oblastí sa vzájomne ovplyvňuje a môže byť nositeľom dôležitých hesiel a iskrou pre iniciovanie zmien v spoločnosti. Kampaň SISTERHOOD je tiež multidimenzionálna a spája ženy plné sily a ktoré sa dennodenne navzájom podporujú. Dôležitým bodom kolekcie sú tričká a mikiny s tlačenými kolážami od Anie Glik – talentovanej poľskej umelkyne, ktorá spolupracovala s najväčšími módnymi domami. Ania Glik špeciálne pre Answear.LAB vytvorila sériu 6 digitálnych koláží so sloganmi vyjadrujúcimi silu sesterstva. Symboly sesterstva, ako sú zopnuté ženské ruky, sa tu objavujú vedľa sloganov „STAND BY YOUR SISTER“, „SISTERHOOD GIVES YOU POWER“ alebo „HELP ONE ANOTHER IS PART OF SISTERHOOD RELIGION“. Nech sa toto posolstvo o sile sesterstva nesie ďaleko a dlho!

Prečítajte si ďalší článok