Čítanie na 2 min 13 okt 2021

Ženy plné lifespirations: Izabela Sopalska-Rybak

Autor: Henrieta
Čítanie na 2 minúty

Pocíťte silu životného štýlu, ktorý vychádza z odvážnych, aktívnych a výnimočných žien. Tu je prvá hrdinka nášho spotu „Životná inšpirácia začína tu!“, pre ktorú nie je nič nemožné! Začínajúc vetou „Životná inšpirácia začína tu!“ oznamujeme: chceme byť bližšie k ženám! Náš najnovší spot predstavuje hrdinky z mäsa a kostí – skutočné individualistky, ktoré vás inšpirujú, nakazia vášňou, ohromia silou a odvahou žiť život, aký chcete. Jednou z nich je Izabela Sopalska-Rybak: trénerka, sociálna aktivistka, prezidentka Varšavskej nadácie zdravotne postihnutých a hráčka varšavského rugbyového tímu Four Kings na vozíku.

Kto je hrdinkou spotu Answear: Izabela Sopalska – Rybak?

Izabela žije vo Varšave od narodenia. Vo veku 19 rokov jej diagnostikovali sklerózu multiplex, ktorá ju o 4 roky neskôr pripútala na invalidný vozík. Choroba jej nebránila v štúdiu fotografie ani v ďalších aktivitách, ako je trénovanie rugby (Izabela je jedinou ženou v národnom tíme). Dnes ju jej činy motivujú k tomu, aby napriek všetkému dosiahla svoje sny a zmenila vnímanie ľudí so zdravotným postihnutím v spoločnosti – vzdelávaním, bojom proti bariéram (architektonickým, sociálnym, komunikačným) a búraním tabu o ľuďoch so zdravotným postihnutím. Opýtali sme sa Izy, čo rada robí, čo ju inšpiruje, čo ju núti konať, akým spôsobom si plní svoje sny a žije svoj vlastný život… 

Čo vás inšpiruje ísť za svojimi snami?

Ochota ich uskutočniť! Nič nie je nemožné, a keď to naozaj chcete, viete, ako to dosiahnuť a realizujete plán, ktorý vás priblíži k vášmu snu, podarí sa vám ho dosiahnuť. Rád hovorím nahlas o svojich snoch, pretože tak je pravdepodobnejšie, že nájdem človeka, ktorý mi pomôže tento sen dosiahnuť.

Kto je vašou inšpiráciou?

V mojom okolí je niekoľko ľudí, ktorí ma inšpirujú v rôznych oblastiach. Myslím si, že každý z nás má niečo, čo môže inšpirovať ostatných ľudí k činom, preto sa oplatí podeliť sa o svoje skúsenosti, vedomosti a možnosti, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vaše ciele.

Ako môžete povzbudiť ostatné dievčatá, aby si splnili svoje sny – ako by ste im dodali odvahu?

V živote sú veci, ktoré pomáhajú, uľahčujú dosiahnutie vašich snov a cieľov. Spolupráca, požiadanie o pomoc, kreatívne myslenie. Tiež si myslím, že to funguje byť tvrdohlavý! Samozrejme, v rozumnej miere. ;-) Ak chcem naozaj dosiahnuť nejaký sen, snažím sa ho skutočne dosiahnuť. Ak niekto povie, že je to nemožné, hľadám iné spôsoby. Ak z nejakého dôvodu nemôžem niektorý z plánov realizovať sám, požiadam o pomoc! Ľudia vám veľmi radi pomôžu, stačí ich len požiadať. A spoluprácou s inými ľuďmi môžete dosiahnuť viac.

Čo si predstavujete pod slovami „Ženská sila“?

Vytrvalosť, snaha dosiahnuť cieľ, byť sama sebou.

Prečítajte si ďalší článok