Čítanie na 2 min 22 okt 2021

Ženy plné lifespirations: Sasha Sidorenko

Autor: Henrieta
Čítanie na 2 minúty

Zoznámte sa so ženami, ktoré majú odvahu žiť podľa vlastných predstáv a bojovať za svoje sny – niekedy dokonca doslova! Bude vás hrdinka našej kampane, profesionálna boxerka a majsterka Európy Sasha Sidorenko, inšpirovať?

V našej novej kampani Lifespiration Starts Here vystupujú jedinečné postavy, ženy, ktoré využívajú svoj potenciál, robia odvážne rozhodnutia a idú za svojou vášňou, čím menia svet. Sú tým, čím chcú byť, a žijú tak, ako chcú žiť… Patrí medzi ne aj Sasha Sidorenko, ktorú sme v našom spote zachytili počas príprav na Majstrovstvá Európy v boxe.

Čo Sashu inšpiruje?

Kto je Sasha Sidorenko?

Aleksandra „Sasha“ Sidorenko je poľsko-ukrajinská profesionálna boxerka, ukrajinská šampiónka v boxe a profesionálna majsterka Európy. Svoju športovú kariéru začala vo veku 12 rokov. Dlho hľadala vhodný šport, uvažovala o volejbale, ale fascinovali ju filmy s Bruceom Leem a vybrala si karate. V 14 rokoch ju zaujal kickbox, v ktorom vyhrala svetový pohár. Sedemkrát sa stala majsterkou Ukrajiny v boxe. Päťkrát sa objavila na majstrovstvách Európy a štyrikrát na majstrovstvách sveta. Reprezentovala Ukrajinu a Kazachstan. V roku 2014 sa presťahovala do Poľska a prijala poľské občianstvo – odvtedy bojuje v bielo-červených farbách. V roku 2017 získala opasok majsterky Európy. V profesionálnom ringu je neporazená.

Bojovať môžete aj vy

Neexistuje jedna a jediná správna definícia ženskosti a Sashin príkladom toho, že by sme mali opustiť zaužívaný stereotyp ženy – krehkej bytosti, ktorá si poradí len s určitými vecami a vyhnúť sa tomu, čo sa bežne považuje za „mužské“. Nebojte sa siahnuť po veciach, o ktorých už dlho snívate a sebavedomo kráčajte vpred – tak ako Sasha. Sasha Sidorenko, fascinovaná bojovými umeniami, od detstva tvrdo trénovala, aby sa jedného dňa postavila do ringu a jej najbližší príbuzní ju podporovali v plnení jej snov. Po úspechoch v rodnej krajine prišiel čas na zmeny, ťažké rozhodnutia a začiatky v Poľsku prakticky od nuly – boj s bolestivou realitou, vrátane boja s depresiami a osamelosťou. Napriek všetkému však dnes rozvíja svoju kariéru, realizuje sa v rodinnom živote a stále chce bojovať o ďalšie tituly. Šport je jej vášňou a prácou zároveň – motivuje ju, umožňuje jej veriť vo vlastné schopnosti, rozvíja sebadôveru, ale zároveň ju učí, že po každom páde treba vstať a pokračovať.

Prečítajte si ďalší článok