Čítanie na 4 min 02 jan 2020

APRES SKI! VIETE NOSIŤ TENTO ŠTÝL?

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Nemusíte chodiť ani do hôr, a ani sa prechádzať po Aspene, aby ste mimo svahu zažiarili. Lyžiarsky štýl, zvaný Apres, je typický najmä pre zimné obdobie. A vďaka nášmu módnemu sprievodcovi vám poradíme, ako ho uplatniť nielen na horách, ale aj v ruchu veľkomesta.

Apres ski v doslovnom preklade znamená „po lyžovaní“. A vyjadrujeme tým  čas, strávený mimo zjazdoviek, keďže v zimnom období sa nepestujú iba športové aktivity. Po niekoľkých hodinách strávených na svahu, si pokojne môžete dopriať relax, ísť na večeru alebo na luxusné bulváry v zimných strediskách. A sem, už určite nie sú potrebné kombinézy, okuliare ani športové bundy. Vznikol tak štýl, kombinujúci pohodlie s nádychom módneho šialenstva. Apres Ski však rýchlo „opustila“ zimné rezorty, a stala sa inšpiráciou, spojenej so zimou, vrátane tej mestskej. Ak neplánujete ísť do hôr, pritom sa chcete cítiť ako v idylickej alpskej dedine alebo v Aspene, bez obáv môžete po Apres ski siahnuť a nechať sa inšpirovať.

Retro alebo moderne?

Celé roky je štýl Apres Ski založený na zmesi folklórneho a škandinávskeho podnebia. Svetre a roláky sú obzvlášť populárne – pokiaľ možno vlnené, s hustou pletenou väzbou, nevyhnutne s geometrickou potlačou alebo so vzorom snehových vločiek, Vianočných stromčekov alebo iných škandinávskych motívov. V zimnom čase sú najlepšou kombináciou koža a vlna. Siahnite teda po kožuchoch z ovčej vlny a kožených bundách s kožušinovým golierom. Hitom sú doplnky akoby vybrané z babičkinej truhlice : hrubé pletené šály, čiapky s veľkými brmbolcami a palčiaky.

MEDICINE /ANSWEAR / ANSWEAR / MEDICINE / TOMMY HILFIGER

MANGO / WRANGLER / BLEND / TOMMY JEANS / TOMMY HILFIGER

Štýl Apres Ski čerpá nielen z retro námetov, ale aj z prvkov uličnej módy. Tento rok sa nezabudnite zásobiť oversize bundou, do ktorej sa už zamilovalo mnoho modeliek – sestry Kendall a Jenner alebo sestra Gigi Hadid. Obzvlášť obľúbené sú modely v intenzívnych alebo metalických farbách, existujú však aj potlače s logom a v kontrastných farbách. Primárne sa tento zvrchník kombinuje s mikinou alebo XXL svetrom, s koženými alebo latexovými legínkami.

TOMMY JEANS / ANSWEAR / NIKE / ANSWEAR / PINKO

DIESEL / DKNY / TOMMY SPORT / PEPE JEANSGUESS JEANS

Obuv do zimného času

Keď už máte všetky vychytávky zimného štýlu, je čas zamyslieť sa nad obuvou. Predovšetkým musia byť vaše nohy v teple. Komfort však môže ísť ruka v ruke s trendmi. Perfektným riešením sú preto snehové topánky!  V tejto sezóne sme si zamilovali nielen hrejivé Emu. Vrcholom tejto zimy sú kozačky vyrobené z metalických materiálov, zdobené kožušinou, šnurovaním, reflexnými prvkami alebo umiestnené na masívnej podrážke v štýle 90. rokov. Moon Boot alebo tzv. Mesačné topánky, môžete kombinovať nielen s džínsami, ale aj s teplými legínkami alebo pančuchami, ktoré si natiahnete k úpletovým šatám.

LIU JO / MOON BOOT / INUIKII / TOMMY JEANS / CORINA

NAPAPIJRI / SOREL / TOMMY JEANS / PEPE JEANS / BIG STAR

Prečítajte si ďalší článok