Čítanie na 3 min 16 okt 2020

Bunda, kabát alebo pelerína? Máte už správny zvrchník?

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Vymeňte klasický trenčkot za atraktívny model! Jesenné zvrchníky sú túto sezónu skutočne rozmanité: od pastelových kabátov až po pôsobivé kabáty. Nájdite niečo pre seba!

Dámske vrchné oblečenie – sezónne trendy

V tejto sezóne majú klasici stále navrch, aj keď nechýbajú nové formy a inšpirácie z minulosti. Módnym jesenným vrchným odevom je bezpochyby pelerína. Siahajúca po boky alebo takmer po zem vám umožní vytvoriť mierne temný vzhľad. Kombinujte ju s vhodnými prvkami zo skrine, ako sú vysoké čižmy, tubové nohavice alebo púzdrové sukne z kože. V trendoch vrátane vrchného oblečenia dominujú v súčasnosti zvýraznené ramená. Buffy a balónové rukávy, záhyby a časti ramien vystužené, sa tak vrátili späť na módnu scénu.

MANGO / MANGO / TOMMY JEANS

PEAK PERFORMANCE / LIU JO / TRUSSARDI JEANS

Jesenné oblečenie – módne bundy

Milujete krátke jesenné bundičky? Potom sa musíte pozrieť na tie najmódnejšie kúsky tejto sezóny. Na vrchole je nepochybne koža – klasické motorkárske bundy, a ich rozmanité obmeny : modely siahajúce po boky, s buffy rukávmi alebo voľné, inšpirované štýlom 80. rokov. Ďalším skvelým hitom je kockovaný vzor, ktorý je na nielen na kabátoch, ale aj na bundách. Tých, ktorí chcú zostať v teple, určite poteší pridanie ovčích kožušín a kožušín do vnútra búnd, ktoré zdobia niektoré modely. Či už v podobe obojkov alebo kuklí. Taktiež sú už niekoľko sezón populárne prešívané bundy : dlhé aj krátke športové modely zaujmú svojím streetwearovým charakterom.

MANGO / PATRIZIA PEPE / DIESEL

ELLESSE / ONLY / SPORTMAX CODE

Jesenný odev – kabáty a trenčkoty

V tejto sezóne nemôžeme zabudnúť ani na klasické kabáty, najmä preto, že   máme z čoho vyberať! Začnime s ich ľahšou formou, ako sú trenčkoty, ktoré sa túto jeseň objavujú v maxi dĺžke. Voľné a nonšalantné sa hodia k dlhým sukniam i k šatám. Pokiaľ ide o kabáty, populárne sú tiež modely pripomínajúce krabicu, so strihom odkazujúcim na 60. roky. Jemne rozšírené, s guľatým golierom, si vás podmania svojimi farbami: od sivej a béžovej až po sýte odtiene červenej alebo oranžovej. Ďalším hitom sú kabáty zviazané v páse, ktoré dokonale zdôrazňujú siluetu – aj v tomto prípade dominuje midi a maxi dĺžka.

MAX & CO. / MANGO / SPORTMAX CODE

MAX & CO. / LIU JO / MANGO

Prečítajte si ďalší článok