Čítanie na 4 min 16 júl 2020

Čo si obliecť na letné dobrodružstvá?

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Leto je vhodný čas pre všetky druhy aktivít! Preto sa štýlovo pripravte, aby ste sa na vašom výlete či už pôjdete pešo alebo na bicykli, dobre zabavili. Možno sa len chystáte na krátku prechádzku, alebo ste sa rozhodli, že budete tráviť celý deň vonku,  dobre zvolené časti vášho šatníka vám umožnia nielen žiariť vo veľkom štýle, ale predovšetkým – cítiť sa bezpečne a pohodlne, aj v neočakávaných situáciách.

Čo si pripraviť na jazdu bicyklom?

Bicykel sa stal bezpochyby najobľúbenejšou letnou dopravou. Najmä v tomto roku, keď sa môžeme vyhnúť preplneným autobusom alebo električkám, nám dvojkolesová jazda umožňuje efektívne sa dostať k vybranému bodu. A, je to zároveň skvelý spôsob, ako relaxovať a tráviť voľný čas. Ak nemáte v pláne praktizovať cyklistiku, nepotrebujete špeciálne oblečenie. Pri jazde na bicykli však stojí za to dodržiavať niekoľko pravidiel. Najskôr si vyberte topánky na plochej podrážke.V lete to môžu byť ľahké alebo dizajnérske tenisky i pohodlné sandále. Šortky a chinos nohavice s vreckami sa zdajú byť perfektným vybavením pre rekreačnú jazdu. Ďalšou možnosťou sú legíny, ktoré mimochodom dokonale zdôraznia vypracované stehná a lýtka. Dámy si tiež môžu vybrať krátke šaty v športovom štýle – široké a dlhé sukne, ako aj voľné nohavice sa však neodporúčajú, pretože hrozí, že sa zachytia v kolese na bicykli. Ak sa počasie zdá neisté, nezabudnite na ľahkú pláštenku. A všetky potrebné veci, si môžete zabaliť do vášho batoha.

ANSWEAR / NIKE / TOMMY HILFIGER / PUMA / FURLA

POLO RALPH LAUREN / NIKE / HELLY HANSEN / NIKE / UNDER ARMOUR

Čo si obliecť na výlety?

Plánujete výlet mimo mesto, prechádzku do lesa alebo bezstarostný trek na divokej pláži alebo na brehu jazera? Zvoľte si pohodlné oblečenie v športovom štýle. Toto leto si môžete vyskúšať napríklad športové cyklistické šortky – veľmi obľúbené u influencerov. Skombinujte ich s crop topom alebo s tričkom, a dostanete vysnený moderný vzhľad. Pre chladnejšie dni budete potrebovať mikinu s kapucňou, džínsovú bundu alebo tenkú bundu s kapucňou. Stavte na prírodné, priedušné a vzdušné látky. Fanúšikovia nových technológií môžu skúsiť materiály s umelými vláknami, a testovaťich počas aktivít, pretože dobre absorbujú vlhkosť a veľmi rýchlo schnú. Tričká vyrobené z takýchto špeciálnych materiálov si vyberajú práve športovci – ak viete, že sa tešíte na mimoriadne aktívny a dlhý deň vonku, môžete sa s takýmto špeciálnym oblečením spriateliť. A na rade, je otázka obuvi. Ak nechcete dobyť vrcholky hôr, stačia tenisky so stabilnou protišmykovou podrážkou. Na pokojnejších trasách môžete vyskúšať športové sandále.

HELLY HANSEN / ADIDAS ORIGINALS / FEMI STORIES / PUMA / FILA

ROBERTO CAVALLI / ADIDAS PERFORMANCE / GUESS JEANS / ADIDAS PERFORMANCE / COLUMBIA

Doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

Okrem dobrej nálady potrebnej k dobrodružstvu, sa vyplatí vziať si so sebou aj potrebné doplnky. Predovšetkým pokrývka hlavy, ktorá vás ochráni pred prehriatím. Tradičná bejzbalová čiapka alebo kýblikový klobúčik, budú v lete vhodné pre neformálny štýl. Dievčatá si môžu vyskúšať šatku uviazanú okolo krku, čím sa vytvorí mierne idylická atmosféra. Slnečné okuliare sú ďaľším žiadúcim prvkom vašej letnej výbavy. Nemusia byť v športovom štýle – na bežné nosenie si vyberte klasické modely, ako sú aviatorky, lennonky alebo úzke rámy v štýle 90. rokov. Už sme spomenuli batoh, ktorý bude užitočný pri cyklistických výletoch. Ale menší model vám urobí rovnako dobrú službu aj na túrach. V prípade dokumentov, a iných malých predmetov bude praktický menší tvar. Chcete skombinovať výlet s piknikom? Typický piknikový košík vám pomôže odniesť prikrývku, nápoje aj pripravené dobroty.

CALVIN KLEIN / VOLCOM / PEPE JEANS / ANSWEAR / MANGO

CHAMPION / DOUGHNUT / TOMMY HILFIGER / RAY-BAN / LEVI´S

Prečítajte si ďalší článok