Čítanie na 4 min 10 júl 2020

LETNÉ ŠTÝLY DO MESTA I DO KEMPU

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Možno plánujete stráviť leto v meste. Alebo nasledujete volanie prírody, a žiada sa vám ísť do hlbokého lesa, a stráviť pár letných dní v stane? Nech už si vyberiete čokoľvek, pripravili sme vám niekoľko návrhov pre každú z týchto situácií. Nahliadnite s nami, a pozrite sa, čo sa budete nosiť počas „summer holiday“ v roku 2020!

V čom vyraziť do kempu?

Niektorí sú zvyknutí pobývať v stane počas výletov bez problémov. Pre niektorých, to bude po prvýkrát, dobrodružstvo tohto druhu. Bez ohľadu na úroveň skúseností, sa niektoré veci nezmenia, a to napríklad módne štýly, v ktorých je potrebné na takéto miesto vyraziť. Tento spôsob relaxácie si vyžaduje zbalenie pohodlného a multifunkčného oblečenia, ale nič vám nebráni, prepašovať ani zopár márnivostí. Vaša základňa by mala byť príležitostná: džínsy, kraťasy s veľkými vreckami, tričká, mikiny, vzdušné šaty, obohatené o sezónne trendy. Uistite sa, že vo vašom kempingovom šatníku sú námorné prúžky, vichy kocka a kúsky z bavlnenej čipky. Taktiež prvky v štýle safari, akými sú šortky z béžovej látky alebo ľanové košele, budú v lese dobre fungovať.

GLAMOROUS / ANSWEAR / VOLCOM / MEDICINE / MEDICINE

PEPE JEANS / DIADORA / MEDICINE / ONLY & SONS / MEDICINE

Užitočné kempingové doplnky

Módne doplnky nielen doplnia váš štýl, ale môžu byť tiež veľmi užitočné pri stanovaní. Určite budete potrebovať pokrývky hlavy, ako je farebná šatka, šiltovka alebo klobúčik. Pri malých i veľkých cestách bude nutnosťou batoh vyrobený zo silnej látky, s niekoľkými vreckami, v ktorých môžete skryť rôzne malé predmety. Počas kempovania je dobré mať po ruke pár vecí, ako napríklad vreckový nôž, baterku aj sprej proti komárom. A nezabudnite na pláštenku – jej výberom môžete okoliu dať najavo, že ani počas lejaku nestrácate na atraktívnosti. Vyberte si teda priehľadný model, ktorý sa objavil dokonca aj na módnych mólach.

CONVERSE / ANSWEAR / BANANA MOON / DOUGHNUT / ANSWEAR

PEPE JEANS / NEW BALANCE / CHAMPION / DOUGHNUT / HELLY HANSEN

Leto v meste – horúce módne trendy

Niektorí z nás majú radi dobrodružstvo a neustále putovanie. Iní sa spoliehajú na skúsenosti, ktoré už poznajú a majú radi. Leto v meste nemusí byť vôbec nudné a atrakcie čakajú na každom kroku: mestské pláže, parky, promenády a krčmy si v sparných dňoch, doslova žiadajú o návštevu. V takýchto situáciách si vyberte overené letné streetwear kúsky: crop topy, tričká s potlačou alebo pokojne aj krátke tepláky (hit z vírusovej karantény). Samozrejme, budete tiež potrebovať šaty v tvare A, ktoré sú zapnuté a zakončené ozdôbkami. Povinnými materiálmi pre tohtoročné leto budú ľan, bavlna a viskóza.

KARL LAGERFELD / MANGO / TALLY WEIJL / CALVIN KLEIN JEANS / CHAMPION

MANGO / GUESS JEANS / POLO RALPH LAUREN / POLO RALPH LAUREN / LEVI´S

Topánky a doplnky na dovolenku v meste

Aj v meste sa môžete aktívne uvoľniť –  v uliciach čakajú na vás skútre a bicykle, preto budete potrebovať pohodlnú obuv. Zamerajte sa na tenisky (uprednostňujete dead sneakers alebo klasické lifestylové tenisky?) Ako novým prírastkom do sezóny sa zdajú byť športové sandále. Sú nasadené na masívnej podrážke s pripevnenými textilnými pásikmi a stali sa súčasťou letného oblečenia. Aj na potulkách mestom oceníte malý kožený batôžtek alebo plátennú tašku – v meste je to praktický doplnok, ktorý bude užitočný pri prechádzke alebo pri návšteve kaviarne či večerného baru. A ak sa rozhodnete pre luxusný model (napríklad s geometrickými tvarmi alebo vo výraznej farbe), váš štýl získa na jedinečnosti. Okrem streetwalkingu vám do mesta prinesieme aj trochu prímorskej atmosféry, pretože tento rok v lete musíte mať k dispozícii ako ináč košíky, espadrilky a lemovanie z rafie.

MANGO / VOGUE EYEWEAR / STEVE MADDEN / NOBO / STEVE MADDEN

TOMMY JEANS / CALVIN KLEIN / GUESS JEANS / KAPPA / CALVIN KLEIN JEANS

Prečítajte si ďalší článok