Čítanie na 3 min 27 júl 2020

Tričko – šialenstvo tohto leta

Autor: Nicole
Čítanie na 3 minúty

Môže existovať iba jeden kúsok príležitostného štýlu, ktorý sa vám nikdy nezunuje. Tričko nás sprevádza už niekoľko desaťročí. Považujeme ho nielen za nadčasový element, ale aj za štýlový doplnok letných odevov. Inšpirujte sa aj vy, ako si počas tejto sezóny užijete tričko!

Za posledných 100 rokov sa tričko posunulo od súčasti mužského spodného prádla, ktoré sa nepatrilo predvádzať verejnosti, až po univerzálny prvok šatníka, ktorý ohromuje svojím komfortom, nepozná vek, pohlavie a nebojí sa kontroverzie. Nie je to vždy len o módnosti – správne zvolené, môže prejavovať naše názory, záľuby alebo lásku ku konkrétnym kultúrnym dielam. Toto leto to nemôže byť inak. Pri výbere sa môžete nechávať občas unášať trendami, ale uprednostňujte skôr tie, ktoré vás očaria estetickým dizajnom alebo súvisia s nápadmi, s ktorými sa stotožňujete.

Letné hity – najmodernejšie tričká tejto sezóny

Zdá sa, že v tričku už nie je možné objaviť viac. Jednoduché strihy však vytvárajú ideálne pole na hranie sa s farbou a úpravou strihu. Na začiatku tejto sezóny sa stalo hitom jednoduché tričko bez rukávov – kedysi poznávacie znamenie rockových hviezd. Model so zastrihnutými rukávmi a ďalšími vankúšikmi na pleciach propagovali popredné hviezdy Instagramu. Tento typ trička je vzdušný a dobre padne nielen s džínsovými kraťasmi, ale aj s textilnými chinosmi.

Ak chcete držať krok s tohtoročnými trendmi, nezabudnite na módne farby. Pastelové odtiene levandule, mäty a modrej farby vyzerajú skvele na jednoduchých over size tričkách. Populárne sú aj motívy či potlače – tohtoročné ilustrácie a šetrné kresby často obsahujú určité posolstvo.

ANSWEAR / MEDICINE / LOCAL HEROES

CALVIN KLEIN / LEE / ANSWEAR

JACK & JONES / NIKE / ONLY & SONS

MEDICINE / TOM TAILOR DENIM / LEVI´S

Tričká, ktoré sa vždy oplatia mať vo vašom šatníku

Je dobré občas sledovať sezónne trendy, ale tiež stojí za to, nezabudnúť na klasiku. Klasické tričko bude s vami po mnoho sezón. Preto je dobré, staviť na hladký biely model – s výstrihom typu V alebo okrúhlym výstrihom, čo je  základom mnohých outfitov bez ohľadu na štýl. S niekoľkými tlmenými základnými farbami při tričkách, nikdy nešliapnete vedľa. Zamerajte sa nielen na biele, ale aj na béžové, sivé a čierne tričká – budú vždy užitočné vo vašom šatníku. Logomania je ďalší motív, veľmi obľúbený vo svete tričiek. Tričká s Guess Jeans alebo značkou Levi´s sa stali ikonickými. A majte na mysli aj tričká  s obrázkami slávnych kapiel alebo ukážkami zo sveta filmov i seriálov. Tričká tohto typu boli módne v 80. a 90. rokoch a v posledných sezónach opäť zvíťazili na vlnách nostalgie. Ak ste zanieteným fanúšikom hviezd alebo milujete konkrétnu produkciu, nebojte sa ju predviesť celému svetu.

KARL LAGERFELD / ONLY / NOISY MAY

TWINSET / LEVI´S / VANS

GUESS JEANS / ARMANI EXCHANGE / KARL LAGERFELD

TOMMY HILFIGER / LEVI´S / VANS

Prečítajte si ďalší článok