Čítanie na 3 min 09 júl 2021

Čo si obliecť na letnú párty? Inšpirujte sa horúcimi trendmi našich stylistov

Autor: Henrieta
Čo si obliecť na letnú párty
Čítanie na 3 minúty

Sezóna letných večierkov je v plnom prúde! Možno vás čaká svadba, záhradná párty alebo iný večierok s rodinou či priateľmi. My vám poradíme, ako sa naň perfektne pripraviť. Nechajte sa inšpirovať aktuálnymi trendmi a vytvorte si svoj elegantný outfit, v ktorom prežijete horúci deň aj noc.

 

Šaty – okamžitý recept na párty oblečenie

Aké je najlepšie oblečenie na letnú párty? Ak hľadáte recept na jednoduchý, rýchly a vodný svadobný outfit, vyberte si šaty. Minimalistické saténové slip šaty sú v móde už niekoľko sezón a sú skvelé na párty až do rána. Ak dávate prednosť univerzálnejšiemu oblečeniu, ktoré môžete použiť na rôzne príležitosti, vyskúšajte midi šaty s puff rukávmi z prírodného materiálu alebo nadčasové šaty z empíru. Sviatočný vzhľad dosiahnete v kombinácii s remienkovými sandálmi, clutch kabelkou a zlatými šperkami. Letné večierky, ktoré sa často konajú vonku alebo v interiéry v štýle boho, si nevyžadujú prehnane honosné oblečenie. Flitre, lesklé a tmavé materiály či výrazné líčenie, by ste mali odložiť na neskôr. Dôležitá je sloboda, prirodzenosť a ležérna elegancia s nádychom nonšalantnosti.

Šaty na letnú párty_Answear

šaty PATRIZIA PEPE  / sandále GUESS / kabelka KARL LAGERFELD / náušnice DKNY

blúzka SAMOSOE SAMSOE  / sukňa PINKO / kabelka TORY BURCH / šľapky GUESS / náušnice DKNY

 

V oblekoch

Ak nie šaty, tak čo? Na pomoc prichádza oblek, ktorý je štýlovým riešením pre ňu aj pre neho. Pánske a dámske obleky by mali byť vo svetlých odtieňoch (pokiaľ nie sú biele!). Vyskúšajte obleky v béžovej, modrej alebo dokonca v ružovej farbe – pastelové farby sú hitom tejto sezóny. A nebojte sa neštandardných doplnkov. Muži si namiesto typických topánok môžu k letným oblekom zvoliť mokasíny alebo dokonca minimalistické kožené sandále. Elegantnú košeľu by ste mali nahradiť voľnejším modelom alebo jednoduchým tričkom z kvalitnej bavlny. Ženy si zamilujú plátenný oversize oblek, ktorý v kombinácii so sandálmi na podpätku a minimalistickým topom vytvorí dokonalý  a štýlový letný outfit.

top ANSWEAR LAB   / sako MISS SIXTYnohavice MISS SIXTY / žabky MISS SIXTY / náušnice SWAROWSKI

košeľa MARC O’POLO  / sako HUGO BOSSnohavice HUGO BOSSmokasíny TOMMY HILFIGERhodinky TOMMY HILFIGER

Letné obleky pre dámy a pánov

Obleky pre dámy a pánov

Letné variácie oblečenia pre ženy a mužov

polo tričko RALPH LAUREN / nohavice HUGO BOSS / mokasíny TOMMY HILFIGER / hodinky SKAGEN

šaty RALPH LAUREN / šľapky KARL LAGERFELD / kabelka LOVE MOSCHINOprstienky SWAROVSKI

 

Letné variácie na tému mužskej elegancie

Zabudnite na obtiahnuté a príliš formálne oblečenie – zvoľte voľné, ľahké materiály a neformálny štýl. Okrem letného obleku je dobrým nápadom aj zladený komplet so sakom a nohavicami v rôznych odtieňoch. Môžete zvoliť klasický kontrast, t. j. tmavomodrý vrch a sivý spodok, ako aj iné jemné tóny. Vyberajte svetlé farby – béžovú, jemnú hnedú, modrú a bielu – a nebojte sa do svojho oblečenia zakomponovať vzory, najmä kockované a pruhované. Ak viete, že večierok bude trochu neformálnejší, môžete vynechať kravatu a motýlika – len si nezapínajte košeľu až ku krku. A ak patríte k módnej avantgarde, vsaďte na jednoduché vypasované tričko alebo polo tričko. No a nakoniec nezabudnite svoj outfit doladiť doplnkami, ako sú slnečné okuliare, hodinky alebo kožený opasok.

Letné variácie na tému mužskej elegancie

košeľa HUGO BOSS  / sako HUGO BOSS / mokasíny WOJAS / slnečné okuliare  HAWKERS

košeľa EMANUEL BERG  / nohavice SUPERDRY / obuv CHALLENGE LACOSTE / hodinky SKAGEN

 

Prečítajte si ďalší článok