Čítanie na 3 min 19 okt 2022

Najmódnejšie topánky na jeseň 2022

Autor: Michaela
Čítanie na 3 minúty

Elegantné alebo ležérne, tradičné alebo s retro dušou. Najmódnejšie topánky na jeseň 2022 uspokoja očakávania aj tých, ktorí hľadajú nevšedné riešenia v móde. Dozviete sa tu o piatich najžiadanejších modeloch tejto sezóny.

Do šatníka možeme odložiť sandále, šľapky a tenisky, ale o pár mesiacov ich s prvými jarnými lúčmi opäť privítame. Do hry sa vracajú členkové čižmy, na vysokom a nízkom podpätku a gumáky. Na jeseň a zimu to bude rozmanité – v klasickom štýle, ale aj komfortné a praktické. Z popredných trendov sme pre vás vybrali niekoľko. Módne topánky na jeseň 2022 prekvapia kombináciou štýlov, retro vplyvov a šarmu ultraženského pôvabu.

Preppy štýl

Na jeseň sa vraciame do školského štýlu. Z univerzitných múrov Oxfordu a Harvardu k nám prichádzajú mokasíny a oxfordské topánky. Tie nemusia byť nevyhnutne doplnené uniformou. Buď si vyberiete obuv na nízkej podrážke alebo na ľahkej vyššej platforme (čo súvisí s iným nižšie uvedeným trendom). Doplníte jesenný oblek, pruhované šaty alebo ležérny denim. Populárne sú klasické modely v odtieňoch čiernej, hnedej a dizajnérske kúsky vyrobené z farebnej lesklej kože. Ak chcete vylepšiť svoj vzhľad, skombinujte mokasíny s farebnými ponožkami.

Návrat špicov

Špicaté topánky na vysokých podpätkoch, to je kombinácia, ktorá je spoľahlivá a nikdy neomrzí. Túto jeseň sa vrátime k trendu, ktorý rezonoval najmä v roku 2000. Na výške opätku naozaj nezáleží, či už ide o 8cm alebo viac. Dôležitá je horná časť topánky – špička končiaca charakteristickým bodom, ktorý predlžuje nohy a dodáva každému modelu charakter. Nenechajte sa však zmiasť klasickou elegantnou formou. Na jeseň sa nude nepoddávame, a preto upútajme pozornosť kľudne špicatými lodičkami. Zaujmete, buď s leoparďou potlačou, diamantovou prackou, saténovým leskom, barokovým podpätkom alebo priehľadnými lodičkami.

Mušketiersky klub

,,Jeden za všetkých, všetci za jedného!“ Nielen Rihanna má slabosť pre čižmy pod kolená. Po niekoľkých sezónach sa tieto topánky triumfálne vracajú, a to vo forme, ktorá zoštíhľuje a predlžuje nohy. Na vysokých podpätkoch alebo na plochej podrážke, budú dôstojným spoločníkom na jesenné výlety (skvelá ochrana pred dažďom). Odhalíme ich v celej kráse a kombinujeme so šortkami, minisukňami a šatami s hlbokým rozparkom.

Zoom na podrážku

Platformy inšpirované diskotékovou estetikou 70. rokov, alebo inak povedané – traktorové dezény, sú nám dobre známe. Povýšia jeseň na vyššiu úroveň. Masívne podrážky sa objavia na čižmách a mokasínach. Trendom sú aj velúrové sandále, ideálne na párty, ktoré dokonale ladia s rozšírenými nohavicami.

Poznámky z divokého západu

Medzi módnou obuvou na jeseň 2022 nemôžu chýbať kovbojské čižmy. Pôvodom z Texasu oslovia ženy, ktoré hľadajú alternatívu ku klasickým chelsea čižmám. S ľahkým folkovým nádychom budú skvelým doplnkom k džínsom, bielej košeli, prípadne saku Ramones :). Okrem typických kovbojských čižiem však existujú aj westernové variácie, s charakteristickými koženými výrezmi a metalickými prackami.

Prečítajte si ďalší článok