Čítanie na 4 min 29 nov 2023

Oblečte v štýle 90. rokov s Answear.LAB

Autor: Michaela
Čítanie na 4 minúty

Móda 90. rokov inšpiruje dizajnérov už niekoľko sezón. V nadchádzajúcich obdobiach budú jej typické farby, strihy a tvary súčasťou hlavných globálnych trendov. Motívy 90. rokov možno nájsť napríklad v kolekcii Focused and Fabulous od Answear.LAB. Pozrite, ako si vytvoriť svoje outfity, aby ste vždy vyzerali módne.

Sociálna nálada a pop kultúra zohrali významnú úlohu v rozvoji štýlu 90. rokov. Unavení z konzervatívnej módy začali ľudia hľadať formy, ktoré sa nehodili do určitých vzorov. Pri vytváraní každodenných štýlov sa inšpirovali hviezdami televíznych seriálov, hudobníkmi, hollywoodskymi hviezdami a supermodelkami.

Ešte nedávno bol štýl 90. rokov niektorými popisovaný ako príliš zjavný. Teraz však opäť inšpiruje dizajnérov k vytváraniu originálnych štýlov, ktoré nosia milovníci módy na každodenné nosenie a špeciálne príležitosti. Oblečenie v estetike štýlu 90. rokov možno nájsť v novej kolekcii Focused and Fabulous od Answear.LAB.

Móda ruže

Kolekcia Focused and Fabulous sa venuje ženským strihom založeným na svetových trendoch. Šaty s kvetinovými vzormi, najmä v kombinácii červenej a čiernej farby, hrajú hlavnú úlohu v každodenných a večerných outfitoch. Leitmotívom dekoračných detailov a vzorov je kvet ruže. Niektoré dizajny pripomínajú štýl parížskej záhrady. Iné sa objavujú na oblečení v lineárnom kreslení.

Formy ruže a ďalšie kvetinové motívy budú v nadchádzajúcich sezónach na mólach svetoznámych dizajnérov. Ako môžete začleniť túto módnú vlnu do svojho každodenného života? Vyberte si závojové šaty s úzkou, priliehavou siluetou a špicatým výstrihom, ktoré sú ideálne pre akúkoľvek situáciu.

Rovnako zaujímavá je aj blúzka s dlhým rukávom a sukňa s priamou siluetou a rozparkom. Obe časti nielenže dobre fungujú spolu v jednom outfite, ale ľahko môžu poslúžiť ako základ pre ďalšie outfity. Stačí skombinovať sukňu s nápadným vrchom a spojiť blúzku s obľúbenými nohavicami.

Bodyčko v štýle 90. rokov od Answear.LAB

Bodyčko je ďalším symbolom 90. rokov, ktorý vládol v módnom svete niekoľko sezón. Nosia ich niektoré z najväčších medzinárodných hviezd, vrátane Emily Ratajkowski a sestier Kardashianiek a Jenneriek. Dámske bodyčka vytiahnu to najlepšie z vašej ženskej postavy. Akcentujú krivky postavy, zakrývajú nedokonalosti a dobre sedia, na rozdiel od bežných tričiek, ktoré sa zvíjajú pri nosení.

Ak hľadáte oblečenie, ktoré sa hodí tak k elegantným, ako aj každodenným vzhľadom, bodyčko bude dokonalým riešením. Model s flitrami môžete skombinovať s čiernymi roztiahnutými džínsami, širokou sukňou alebo nohavicami alebo pod oblek, blejzer. Budete vyzerať fenomenálne v ktorejkoľvek z týchto možností. V žiadnom ženskom šatníku by nemalo chýbať výrazné bodyčko. Priliehavý strih, dlhé rukávy, dekoratívny výstrih a ozdobná strieborná niť dodávajú bodyčko jedinečný charakter. Stačí ho skombinovať s čiernou sukňou alebo elegantnými nohavicami a styling pre špeciálne príležitosti je pripravený!

Vo svete trenčkotov od Answear.LAB

Kožené oblečenie získalo catwalky už v sezóne jeseň/zima 2022, ale táto módna vlna s nami zostala dlhšie, najmä ako materiál pre trenčkoty. Podľa dizajnérov vyzerajú najzaujímavejšie objemné modely v nenápadných zemských farbách.


Kožené trenčkoty v prírodných farbách sa stanú základom ženských šatníkov v nadchádzajúcich sezónach. Navyše už nie sú len v pozadí ale začnú vynikať ako jeden z najvýraznejších prvkov štýlu. Kožené trenčkoty by sa mali nosiť s oblečením so strihmi priamymi, aby najlepšie predstavil charakter plášťa. Skombinujte ich s bežnými džínsami, čiernym rolákom alebo asymetrickým dlhými šatami.

Zamerajte sa na denim

Móda 90. rokov bola odľahčením od lesku šialenstva, ktoré vládlo v predchádzajúcom desaťročí. Trendy vtedy neboli len farebným miešaním, ale aj neutrálnymi farbami a minimalistickým street štýlom inšpirovaným štýlom Calvina Keina – biela tričko, športové topánky a kvalitné džínsy. Práve nohavice z tohto materiálu vládli na uliciach.

Ak chcete vytvoriť každodenný outfit inšpirovaný 90. rokmi, modré džínsy s rozšírenými nohavicami a vysokým pásom sú nevyhnutnosťou. Alternatívou sú klasické nohavice so strihmi priamymi. Univerzálny strih zabezpečí, že džínsy sa prispôsobia akémukoľvek typu postavy. Bez ohľadu na strih, ktorý si vyberiete, s nimi ľahko vytvoríte neformálny vzhľad. Skombinujte nohavice so svojím obľúbeným topom, svetrom alebo pohodlným mikinom.

Prečítajte si ďalší článok