Čítanie na 3 min 23 nov 2021

Šetrný k planéte – ako Answear krok za krokom smeruje k zodpovednej móde

Autor: Henrieta
ako Answear krok za krokom smeruje k zodpovednej móde
Čítanie na 3 minúty

Sú to malé kroky pre nás, veľké kroky pre planétu! Pozrite sa, ako sa prostredníctvom rôznych iniciatív a uvedomelých krokov snažíme byť čoraz šetrnejší k životnému prostrediu (k čomu vyzývame aj vás).

Móda šetrná k životnému prostrediu

Chceme vám poskytnúť rozmanitosť a čo najväčší výber – aby ste si mohli slobodne vytvárať svoj štýl, žiť v harmónii so sebou a životným prostredím. Podporujeme nielen prísne módne trendy, ale aj pozitívne správanie a návyky. Reagujúc na potreby našich zákazníkov, ktorí venujú čoraz väčšiu pozornosť otázke etiky a šetrnosti výrobkov k životnému prostrediu, pravidelne rozširujeme náš sortiment o značky, oblečenie, obuv a doplnky, ktoré sú šetrné k našej planéte. Sme radi, že čoraz viac značiek sa vzdáva prírodných kožušín, používa ekologické a recyklované materiály, znižuje používanie škodlivých látok vo výrobnom procese a znižuje spotrebu vody. Aby sme vám uľahčili vyhľadávanie výrobkov v duchu udržateľnosti, vytvorili sme na webovej stránke obchodu špeciálny filter „Planet friendly“, vďaka ktorému nájdete veci, ktoré sú šetrné k vám a predovšetkým k planéte.

Značka, ktorá vám ponúka Etický šatník

V roku 2020 sme vytvorili vlastnú značku answear.LAB určenú pre silné a sebavedomé ženy, ktoré sa neboja zmien. Chceme im poskytnúť široký výber a zároveň im dať najavo, že na ich módnych rozhodnutiach záleží. Prostredníctvom kvalitného oblečenia chceme, aby si naše zákazníčky uvedomovali čo nosia a upevňovali ekologicky pozitívne návyky. Answear.LAB vytvára limitované kolekcie, využíva potenciál miestnych výrobcov a zameriava sa na materiály šetrné k životnému prostrediu. V kolekciách značky nájdete certifikovanú bavlnu, ľan, tencel, konope, ako aj polyester vyrobený z opustených, recyklovaných rybárskych sietí. Línia Ethical Wardrobe, ktorá je v sortimente značky trvalo prítomná, bola vytvorená etickým spôsobom – až 90 % jej prvkov tvoria minimálne zo 70 % odolné tkaniny, ktoré čo v najmenšej miere poškodzujú životné prostredie.

Pohodlná doprava pre vás aj pre planétu

Záleží nám nielen na vašom pohodlí, ale aj na životnom prostredí. Preto k našim zásielkam pristupujeme zodpovedne – ide predsa o to, aby nevznikal nový, zbytočný odpad, ktorý sa navyše môže ťažko spracovávať. Objednané výrobky sa k vám preto dostanú v certifikovaných obaloch, ktoré vznikli vďaka recyklačnému procesu. Používame polyetylénové poštové obaly, ktoré minimálne z 80 % pozostávajú z recyklovaných materiálov, najmä z postspotrebiteľského odpadu a kartónové krabice vyrobené z recyklovaného papiera, ktoré majú certifikát FSC MIX. To znamená, že minimálne 70 % odpadového papiera použitého na ich výrobu tvorí drevo z lesov s certifikátom FSC®. Navyše všetky výrobky zahrnuté v jednej objednávke sa k vám dostanú v jednom balení, aby sa minimalizovala uhlíková stopa a znížila tvorba zbytočného odpadu.

Veríme, že konanie v prospech našej planéty je základom zodpovedného podnikania. Neustále pracujeme na riešeniach, ktoré čo najviac znížia vplyv módneho priemyslu na prírodné prostredie. Za našim cieľom kráčame po malých krokoch.

Prečítajte si ďalší článok