Čítanie na 4 min 26 mar 2020

#STAY HOME – AKO DOMA PRACOVAŤ A RELAXOVAŤ?

Autor: Nicole
Čítanie na 4 minúty

Zostaňte doma – slovné spojenie, ktoré aktuálne ovládlo takmer celý svet. Vzniknutá situácia doslova zabrzdila akýkoľvek pohyb. Sme nútení spomaliť, zastaviť sa a vydržať.

Zostante preto doma. V čase krízy je to to najlepšie, čo môžete urobiť, (rovnako ako aj dodržiavanie základných hygienických pravidiel). Využite tento čas produktívne a tvorivo, pracujte, prehlbujte vzťahy s blízkymi (aj online) a nevzdávajte sa pozitívneho myslenia. Pokračujte napríklad aj vo svojich módnych stylingoch. Ak ste  boli neustále trendy a nemohli ste si predstaviť deň bez nových nápadov, máme pre vás dobrú správu – stále môžete pokračovať a prehlbovať svoju vášeň.

Môžete sa práve teraz tešiť a experimentovať s módou. Pozrite si naše tipy ako si užiť home office ale aj domáci odpočinok. Pustite sa do toho, a implementujte tieto módne rady už od dnešného dňa!

Štýlová a efektívna domáca kancelária

Pravdepodobne väčšina z vás začala pracovať z domu. Pre niektorých to nie je nič nové, iní môžu túžiť po kancelárskej realite, po priateľoch z práce a každodenných klebetách pri rannej káve. Ako sa prispôsobiť novej realite? Najskôr si zorganizujte pracovný priestor. Nezáleží na tom, či to bude stôl, pohovka alebo posteľ – upravte ho tak, aby ste pracovali pohodlne a nič vás nerozrušovalo. Na začiatku dňa si napíšte svoj rozvrh a úlohy, najmä ak sa ľahko rozptyľujete. Vybavujte bod po bode a špecifikujte si pracovné hodiny aj prestávky počas dňa. Týmto spôsobom nebudete príliš leniví alebo sa nestanete workoholikom, ktorý si nenájde čas na iné aktivity počas dňa.

Vieme, že domáca kancelária nevyžaduje premyslený štýl. Pracujte v tom, čo vám vyhovuje. Môže to byť pyžamo, tepláky, džínsy a košeľa alebo … tričko, najmä nech vám váš výber pomôže prežiť krušné chvíle.

MEDICINE / LEVI´S / NIKE / UNDIZ / ADIDAS ORIGINALS

Hrajte sa módou … teraz aj doma

Sme si vedomí, že v súčasnosti sú dôležitejšie veci ako móda a štýl. Na druhej strane vám starosť o rezervy, panikárenie a príprava na katastrofu neprinesie nič dobré, najmä pre vaše duševné zdravie. Uzavretí medzi štyrmi stenami sa tiež môžete zabaviť, či postarať sa o triviálne veci, a jednoducho, užiť si to. Kto povedal, že ak nechcete ísť von, ste odsúdení na tepláky a teplé papuče? Môžete nosiť každý deň niečo iné, experimentovať so štýlom, vytvárať si nevšedné náladové looky alebo skúšať nové kombinácie s oblečením, ktoré máte. Teraz máte možnosť rozvíjať a poznávať, či sa ružová zhoduje s oranžovou, či sa tenké šaty hodia s teniskami. Oblečte sa. A vyberte si pekné veci. Nezabudnite, že aj teraz, a môžno ešte viac ako inokedy, sa môžete pochváliť svojimi outfitmi  – všetko, čo potrebujete, je internet.

PEPE JEANS / LOVE MOSCHINO / ANSWEAR / PEPE JEANS / SILVIAN HEACH

Usporiadajte si šatník

Poďme k praktickým veciam. Prišla jar. Je čas upratať si šatník – pobyt doma a ďalší voľný čas prišiel vhod. Môžete sa pokojne popreberať cez svoj šatník. Usporiadajte a vytrieďte si oblečenie, zbavte sa toho, čo už nebudete nosiť, a vytvorte priestor pre nové. Mimochodom, môžete si spísať nákupný zoznam – vďaka voľnejšej skrini budete vedieť, aké oblečenie a doplnky potrebujete v novej jarnej sezóne.

Využite čas na získanie niektorých módnych vedomostí

Čas karantény môžete samozrejme využiť pre televíziu, filmy a knihy. Ale ak ste módnym nadšencom, využite ho zmysluplne. Môžete sa obohatiť o nové vedomosti: dozvedieť sa niečo o histórii módy, životopisoch dizajnérov alebo o histórii slávnych značiek. Sledujte nové trendy na našom blogu i kanáli YouTube – tu sa môžete dozvedieť viac. Ak ste mali problém s analýzou farieb, svojím vlastným štýlom alebo typológiou tela, využite čas doma na obohatenie svojich znalostí v týchto oblastiach. Čítajte, sledujte, učte sa, prežívajte – týmto spôsobom získate nielen vedomosti, ale zbavíte nudy, a zaženiete tak svojim správnym rozhodnutím  mnoho zbytočných pochmúrnych myšlienok.

Prečítajte si ďalší článok